Na poziv KD „Sveta Nedelja“, KUD „Dučec“ sudjelovalo je 15. listopada na 13. dječjim folklornim susretima u Svetoj Nedelji.

Iz Mraclina je vesela družina malih plesača i svirača krenula autobusom u 14 sati, kako bi mogli posjetiti Samobor, gdje su se za početak počastili odličnim, na daleko poznatim samoborskim kremšnitama. Niti jaka kiša nije im mogla pokvariti veselje. Nakon Samobora krenuli su put Rakitja, gdje se je održavao njihov nastup. Slijedile su pripreme: tonska proba i spremanje za izlazak na pozornicu. Naše se je društvo predstavilo publici uz još 7 društava iz cijele Hrvatske. Tako su uz domaćine KD „Sveta Nedelja“ i nas, nastupila još i društva; „Apševački veseljaci“ iz Apševaca, FA „Turopolje“ iz Velike Gorice, HSPD „Podgorac“ iz Gračana, KUD „Fijolica“ iz Orehovice, KUD „Kraluš“ iz Donjeg Stupnika i KUD „Prugovac“ iz Prugovca.

14686043_1151218658297068_930413281_n

Naše društvo predstavilo se je dvjema koreografijama: “Tri divojke” – pjesme i plesovi Međimurja“ i „Lepa Mara kolo vodi“ – pjesme i plesovi Turopolja, a da su besprijekorno izveli, govorio im je gromoglasan pljesak razdragane publike. U ovom je programu sudjelovalo 50 Dučecovih malih članova koji djeluju u dvije skupine: starija dječja i srednja skupina. Nakon nastupa uslijedilo je druženje sa ostalim izvođačima, a na kraju programa upriličen je mali domjenak za sve izvođače. Uslijedio je povratak kući, a pričama i dojmovima sa današnjeg malog izleta, nije bilo kraja.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.