Foto: Kronike Velike Gorice

Nakon nedjeljne Dječje smotre folklora danas su stigli rezultati stručnog žiriranja g. Gorana Kneževića. Među 25 skupina koje su se predstavile na smotri, g. Knežević odabrao je pet najboljih, od kojih su se tri najbolje plasirale na Županijsku smotru: 

1.      KUD “Dučec“  – Skupljajte se djevojčice (Bilogora)

2.      FA „Šiljakovina“ – Igrajmo se po međimurski

3.      KUD “Nova zora“ – I moje se cvijeće iz korijena kreće  (okolica Slavonskog Broda)

4.      OSS “Buševec“ – Sviraj svirče drmeša (Moslavina)

5.      FA “Turopolje“ – pjesme i plesovi Zapadne Hercegovine (Posušje) 

 –        Nemam prigovora – napisao je g. Knežević kao komentar na najbolju koreografiju ovogodišnje dječje smotre. – Sve pohvale za koreografiju i izvedbu. Ovo je jedna od najuspjelijih koreografija i izvedbi. Svi prikazano, plesovi, pjesme i običaji, odišu izvorom. Djeca su to dobro usvojila i na sceni prikazala. Čestitke. Izvođački sastav: 18 djevojčica, 5 dječaka.

 Velike pohvale dobila je i Dučecova mlađa skupina:

–        Uvodna dječja igra “Pi, pi” izvedena je izvrsno. Djeca su točno pjevala i izvodila pokrete rukama oponašajući piliće i koke. Dječja igra s pjevanjem “Mali bratec Ivo” izvedena je na kružnici, ali i ta formacija je prihvatljiva. Ples “Zginula je pikuša” malo je pojednostavljen, ali forma i sadržaj plesa je prepoznatljiv. U špengljarskoj igri ulogu drotića preuzela je djevojčica i to je sasvim u redu, ali dio teksta koji se odnosi na nju trebala bi i sama otpjevati. Primjereno s dobrim vokalnim izričajem. Izvođački sastav: 21 djevojčica, 3 dječaka i 10 tamburaša.

Uprava Dučeca čestita svim izvođačima i zahvaljuje voditeljima – Teji Jančinec, Doriani Crnić Vlahovac, Matiji Galekoviću i Filipu Martiniću na velikom trudu i angažmanu, garderobijerkama Marici i Ani Cvetnić, svim roditeljima na podršci, Folklornom ansamblu Zdenac na posudbi nošnji, kao i autorima pobjedničke koreografije Romani Fezi Martinić i Vjekoslavu Martiniću. Velik je to poticaj i motivacija za nastavak rada folklornog i tamburaškog podmlatka Dučeca. Ovim rezultatom Dučec se plasirao na Županijsku smotru folklora koja bi se trebala održati na jesen. 

Foto: Kronike Velike Gorice