Sinoć, u prepunoj dvorani Vatroslava Lisinskog, veliki broj članova KUD-a Dučec prisustvovao je koncertu Lada. Nije to bio tek obični koncert, već doista poseban! Nakon 47 godina vjernosti našem nacionalnom ansamblu, tamburu je na klin objesio naš dugogodišnji voditelj, prijatelj, mraclinski familijaš – Željko Kravarščan Studo. Dučec i mnogobrojna publika ispratili su ovog virtuoza na tamburici dugotrajnim pljeskom i ovacijama. Jer, zaslužio je to naš Studač. Odgojio je u Mraclinu četiri generacije tamburaša, vrhunskih. I još je tu, spreman na nove izazove, u nadi da će iz njegove škole tambure, stasati još pokoja generacija odličnih svirača. 

Osim Stude, od Lada se oprostio i dugogodišnji plesač Dubravko Radić koji je i sinoć, iako je prevalio šezdesetu, ravnopravno uz bok mladim snagama otplesao svoj posljednji koncert. U Mraclinu ga pamtimo kao voditelja – koreografa. Tu je i Dijana Banek, prvakinja Lada, koja je prije nekoliko godina  s Draženom Kurilovčanom premijerno izvela našu mraclinsku himnu, “Mraclin selo milo”.

Bio je to razlog da Dučec unajmi autobus kako bi preko 70 članova moglo sinoć biti djelićem ove posebno emotivne atmosfere. Gratis vožnjom počastio ih je Dučecu već više od 20 godina vjeran suradnik Ivan Vukčević i VG bus, kojemu je predsjednik Matija Kos zahvalio prigodnim poklonom. Kakva večer!

Foto: KUD Dučec