Kulturno umjetničko društvo „Dučec“ nakon korone i ljetne pauze kreće s redovnim aktivnostima. Probe svih skupina počinju od ponedjeljka 14. rujna prema rasporedu. Probe će se održavati sukladno svim epidemiološkim mjerama i preporukama. Zbog epidemiološke situacije većina proba će se održavati u velikoj sali Društvenog doma Mraclin. Ovim putem Upravni odbor moli sve članove Društva, ali i roditelje za odgovorno ponašanje.

Stoga pozivamo sve Mraclince, ali i naše susjede iz okolnih mjesta, da se priključe radu Dučeca. Kroz sedam raznih skupina Uprava Društva osigurala je kvalitetne voditelje koji rade s djecom, mladima i odraslima. Posebice apeliramo na roditelje da svoju djecu uključe u rad Društva, jer imati ovakav dragulj u svojem mjestu, a ne uključiti se u njegov rad, prava je šteta. Kroz aktivnosti u Društvu kod djece i mladih potiče se zanimanje za hrvatsku tradiciju i narodno stvaralaštvo, ples i narodne nošnje, razvoj sposobnosti auditivno-glazbene komunikacije, razvoj motorike, razvoj samopouzdanja, osjećaja uspješnosti kroz javne nastupe te razvoj kreativnog izražavanja kroz pokret, ples i pjesmu.

Djeca školske dobi od 3. razreda osnovne škole mogu se priključiti radu tamburaškog podmlatka. Za prijavu potrebno se javiti tajniku Tomislavu Krešimiru Hubaku na broj 091 635 4005.

Najmlađa skupina Društva (djeca od 3 do 7 godina) pod vodstvom voditeljice Doriane Crnić Vlahovac počinje sa radom u utorak 15. rujna u 18,15 sati. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Doriani na broj 091 768 9912.

Dođite, družite se, plešite, svirajte i pjevajte s nama…… Svi ste dobrodošli!