Kulturno umjetničko društvo „Dučec“ nakon ljetne pauze kreće s redovnim aktivnostima. U narednom periodu Društvo očekuju brojni nastupi, Dučecove spelancije – Paljenje rakije, gostovanje na međunarodnom festivalu u Pragu te brojna druga događanja. Probe pojedinih skupina počinju već ovoga tjedna zbog unaprijed dogovorenih nastupa.

Najmlađa skupina Društva (djeca od 3 do 7 godina) pod vodstvom voditeljice Doriane Crnić Vlahovac počinje sa radom u utorak 18. rujna u 18,30 sati. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Doriani na broj 091 768 9912.

Ove jeseni kreće sa radom i tamburaški podmladak. Planirani početak je u listopadu, a probe bi se pod vodstvom stručnog voditelja održavale dva puta tjedno po 60 minuta. Program je namijenjen djeci od 3. razreda osnovne škole pa nadalje. Prijaviti se možete kod tajnika društva Tomislava Krešimira Hubaka na broj 091 6354005. O roditeljskom sastanku uoči početka rada podmlatka bit ćete na vrijeme obaviješteni.

 

Ovim putem pozivamo sve Mraclince, ali i naše susjede iz okolnih mjesta da se priključe radu Dučeca. Kroz osam raznih skupina Uprava Društva osigurala je kvalitetne voditelje koji rade s djecom, mladima i odraslima. Posebice apeliramo na roditelje da svoju djecu uključe u rad društva, jer imati ovakav dragulj u svojem mjestu, a ne uključiti se u njegov rad, prava je šteta. Kroz aktivnosti u Društvu kod djece i mladih se potiče zanimanje za hrvatsku tradiciju i narodno stvaralaštvo, ples i narodne nošnje, razvoj sposobnosti auditivno-glazbene komunikacije, razvoj motorike, razvoj samopouzdanja, osjećaja uspješnosti kroz javne nastupe te razvoj kreativnog izražavanja kroz pokret, ples i pjesmu.

Dođite, družite se, plešite, svirajte, pjevajte i putujte s nama…… Svi ste dobrodošli!

Facebook komentari