Kulturno umjetničko društvo „Dučec“ nakon kratke ljetne pauze kreće s redovnim aktivnostima. U narednom periodu Društvo očekuju brojni nastupi, sudjelovanje na međunarodnom festivalu u Italiji, Dučecove spelancije  te brojna druga događanja. Probe pojedinih skupina počinju već ovoga tjedna zbog unaprijed dogovorenih nastupa.

Najmlađa skupina Društva (djeca od 3 do 7 godina) pod vodstvom voditeljice Doriane Crnić Vlahovac počinje sa radom u utorak 16. rujna u 18,30 sati. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Doriani na broj 091 768 9912.

Ovim putem pozivamo sve Mraclince, ali i naše susjede iz okolnih mjesta da se priključe radu Dučeca. Kroz sedam raznih skupina Uprava Društva osigurala je kvalitetne voditelje koji rade s djecom, mladima i odraslima. Posebice apeliramo na roditelje da svoju djecu uključe u rad društva, jer imati ovakav dragulj u svojem mjestu, a ne uključiti se u njegov rad, prava je šteta. Kroz aktivnosti u Društvu kod djece i mladih se potiče zanimanje za hrvatsku tradiciju i narodno stvaralaštvo, ples i narodne nošnje, razvoj sposobnosti auditivno-glazbene komunikacije, razvoj motorike, razvoj samopouzdanja, osjećaja uspješnosti kroz javne nastupe te razvoj kreativnog izražavanja kroz pokret, ples i pjesmu.

Dođite, družite se, plešite, svirajte, pjevajte i putujte s nama…… Svi ste dobrodošli!