Kako su epidemiološke mjere malo popustile, pojačane su i aktivnosti Društva žena. U svibnju je Mraclin posjetila Srednja škola iz Bedekovčine, Odjel za medicinske sestre i tehničare. Četrdesetak budućih zdravstvenih djelatnika početkom mjeseca posjetilo je Mraclin sa svojim voditeljima: Jasnom Šalamon, Suzanom Posavec, Danijelom Čehulićem, Renatom Korinčić, Matejom Gulija i Vinkom Vidiček. Predsjednica Društva Vesna Tafra, povela je u obilazak goste, te im pokazala kuću sestre Anđele Lovreković, te ispričala kratku povijest Mraclina. O asanaciji sela kratko predavanje održao je Ratko Cvetnić, kojemu se ovom prigodom „Anđele“ zahvaljuju na pomoći. Prema povratnim informacijama, gosti su bili zadovoljni, a ovo je početak nove suradnje sa Srednjom školom iz Bedekovčine. Istu takvu suradnju „Anđele“ imaju i sa Srednjom školom za medicinske sestre iz Mlinarske.

Godišnja skupština održana je sredinom svibnja. Ove godine skupština je bila izborna, a zbog epidemioloških mjera, ove su godine izostali gosti iz drugih Udruga. Za predsjednicu Društva ponovno je izabrana Vesna Tafra, za tajnicu Dunja Vukašinec, a za blagajnicu Ružica Galeković.

„Anđele“ su i ove godine sudjelovale u programu Dana svetog Vida, preuzevši organizaciju promocije knjige „S rubova ekrana“ naše velikogoričke, višestruko nagrađivane književnice, Darije Žilić. U programu su uz autoricu sudjelovali: Đurđica Vuković, urednica časopisa „Riječi“ Matice Hrvatske iz Siska, književnik Ratko Cvetnić, dok je Darijinu prozu čitala Mia Krajcar, kazališna umjetnica te voditeljica Scene Gorice. U glazbenom dijelu sudjelovali su: Antonio Čulina (Tony Lee King), Miroslav Giljanović Fix, te Ivan Zlodi. „Anđele“ su uistinu priredile jednu posebnu večer, koja je privukla mnoštvo pisaca i poštovatelja djela Darije Žilić, te ljubitelja odlične blues glazbe u izvedbi naših velikogoričkih majstora.

Do jeseni, „Anđele“ imaju u planu izlet u Senj, Krasno i Vrilo Gacke u srpnju, „Romansu u bijelom“ organizirati će krajem kolovoza, a svoju već tradicionalnu manifestaciju „Po starinski“ planiraju 11. rujna, ukoliko im epidemiološke mjere to budu dozvoljavale.

Foto: Tvrtko Maras, Loreta Gerić, Jelica Šimun