Djelatnici Hrvatskog operatora prijenosnog sustava d.o.o. prošli su edukaciju u DVD-u Mraclin. U teorijskom i praktičnom djelu polaznici su se upoznali s gašenjem početnog požara. Teorijski dio predavanja održao je vatrogasni veteran Mijo Cvetnić, a na livadi pored vatrogasnog doma polaznici su se i sami okušali u gašenju vatre.

– Mislim da nam je zapovjednik DVD-a Mraclin jako dobro i u kratkim crtama predočio cijelu teoriju gorenja i gašenja. Objasnio nam je na koje načine možemo preventivno djelovati na početne požare i mislim da bi ovo bilo korisno poslušati svakome – rekao je Poljak Antonijo, djelatnik HOBS-a.

DVD Mraclin ima bogatu tradiciju, osnovan je još davne 1888. godine, a danas broji 185 članova. U rad društva uključen je veliki broj mladih koji ostvaruju zapažene rezultate na natjecanjima. Iako društvo spada u C kategoriju DVD-ova, dobro je opremljen.

– Imamo dva kombija, jedan za prijevoz ljudstva, a drugom je visokotlačni modul za gašenje požara. Imamo i jednozapovjedno vozilo Ladu Nivu – pohvalio nam se Darko Vukašinec, predsjednik DVD-a Mraclin.

Kao dobri domaćini, nakon uspješne edukacije, mraclinski vatrogasci svoje su goste počastili kotlovinom.

Više na liku

http://www.kronikevg.com

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.