Sutra, u nedjelju 12. lipnja, počinju ovogodišnji Dani sv. Vida: sedamnaesti po redu, ali jubilarni. Naime, kroz ovu manifestaciju obilježit ćemo 100 godina kulturno umjetničkog amaterizma u Mraclinu, tradiciju koja je danas utjelovljena u KUD-u Dučec, nositelju programa Vidovih dana. Nedjeljni dan rezerviran je za Dječje susrete koji će se održati s početkom u 17 sati u šatoru kod DVD-a Mraclina, Braće Radić 89, uz program koji će biti zanimljiv i djeci i odraslima.

Priredbu će otvoriti podmladak KUD-a Dučec, koji će pod vodstvom Doriane Crnić Vlahovac i Matije Galekovića izvesti pjesme i plesove Posavine pod nazivom “Tko je moje guske krao”. Uz domaćine nastupit će i dječje skupine sljedećih prijateljskih KUD-ova: “Stari Grad” Lukavec, “Nova zora” Donja Lomnica, FA “Šiljakovina”, “Slavuj” Bukevje, “Velika Mlaka”, “Čiče”, Novo Čiče i OSS Buševec koji će izvesti točke iz folklorne baštine Turopolja, Međimurja, Vukomeričkih gorica, Posavine, bilogorskog kraja i Slavonije. 

Posebna zanimljivost bit će i nastup dviju skupina Plesnog kluba Barbara koji djeluje na velikogoričkom području, a bavi se mažoretskim plesom. Bit će to prilika da kadetkinje kluba upoznaju mraclinsku publiku s ovom sve popularnijom plesnom disciplinom. Kao i sve iduće dane ulaz u šator je slobodan.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.