Dječji sportski dan već smo proglasili najveselijim u vidovskome programu. Ali, ipak je bilo malo strepnje u prijepodnevnim satima kad nas je oprao dobar proljetni pljusak. No, sveti Videk vodi računa o svome podmlatku, pa usprkos povremenoj naoblaci popodnevnu situaciju na Jančetovom gruntu možemo opisati kao u sportskim izvješćima: teren idealan za igru.

Vrtićanci i školarci – kojih se ovaj put skupilo nešto manje, jer se Dječji dan poklopio sa školskim izletom – bili su podijeljeni u četiri ekipe, koje su, predvođene svojim animatoricama, u neizvjesnim nadmetanjima odlučivale o pobjednicima. Budući se naša natjecanja odvijaju pod olimpijskih geslom – važno je sudjelovati – pobjednici su zapravo svi, pa je zato bilo i obilje nagrada: diploma, sportskih rekvizita, suvenira… Na taj smo način u Mraclinu najavili i predstojeći Olimpijski dan, 23. lipnja, rođendan modernog olimpizma. Nije to slučajno jer i ove godine naš je donator bila Hrvatska olimpijska akademija, nacionalna ustanova koja se pri Hrvatskom olimpijskom odboru bavi promicanjem olimpijskih načela. HOA nam je donirala zanimljive materijale – na čemu zahvaljujemo ravnatelju, dr. sc. Saši Ceraju – među kojima ističemo vrijednu novu knjigu naše sugrađanke dr. sc. Ane Popovčić “Olimpijska početnica” i unaprijed se veselimo promociji u Gorici krajem ljeta. 

A gost iznenađenja bio je, ni manje ni više nego Spiderman, superjunak koji se na svojoj mreži spustio sa Jančetovog čardaka među oduševljenu publiku, omogućivši mnogima od nazočnih obožavatelja da se i sami okušaju u supermoćima. Već i sama mogućnost da se klinci slikaju s tim junakom bila je nagrada za uloženi trud na sportskom polju.

Priložene fotke pokazuju da je natjecateljski dio prošao uz najozbiljniji, pravi olimpijski angažman, a takvo je bilo i veselje mladih natjecatelja i njihovih brojnih navijača. Sve u svemu lijepo poslijepodne na Jančetovom gruntu, kojem su pridonijeli i scenografski aranžmani firme Weddings by Benjamin.

Foto: Katarina i Andrej Čubra

.

Facebook komentari