U subotu 17. lipnja očekuje nas dan bogat vatrogasnim, nogometnim, gastronomskim i zabavnim događanjima.

Dan će započeti Dobrovoljno vatrogasno društvo Mraclin otvaranjem Gradskog natjecanja djece i mladeži Vatrogasne zajednica Grada Velike Gorice. Prijave ekipa počinju u 9.00 sati, a natjecanje će se odvijati prema pravilniku Hrvatske vatrogasne zajednice. Djeca će pokazati svoju spretnost u nošenju brentača i gađanju meta, a mladež će nastupiti na poligonu te trčati štafetu.

U sklopu Gradskog natjecanja održat će se IV. memorijal „Tomislav Hrkovec“ – natjecanje vatrogasnog pomlatka (djeca muška i ženska), a u spomen na poginulog branitelja Domovinskog rata, člana DVD Mraclin. Prve tri ekipe u svakoj kategoriji dobivaju pehare i medalje, a ekipa koja ostvari najbolji rezultat na natjecanju osvaja i prijelazni pehar.

Istoga dana, s početkom u 15.00 sati NK Mraclin i navijačka skupina GPP organiziraju II. memorijalni malonogometni turnir „Blaž Galeković Blaško“. Turnir će se održati na betonskom igralištu „Graba“. Pobjednici turnira kući će odnijeti 50% od iznosa uplata, a osigurane su nagrade za najboljeg igrača, strijelca i vratara. Poseban draž ovome turniru dati će svečano otvorenje grafita u sklopu GPP tribine kojim će se na poseban način odati počast Blažu Galekoviću. Otvorenje grafita predviđeno je nakon završetka natjecanja po skupinama, a NK Mraclin poziva na druženje na terasi kluba uz raznovrsnu ponudu jela i pića.Društvo žena „Anđela Lovreković“
u 17.00 sati na Drevovom gruntu organizira događanja nazvano „Po starinski“. Članice Društva prikazati će posjetiteljima kako se nekada pripremio i u krušnoj peći pekao kukuruzni kruh, negdašnja glavna životna namirnica, koja se je nalazila svaki dan na baš svakom stolu i onom siromašnom i onom bogatom.

Posjetitelji će moći doznati i vidjeti kako se pripremaju štrukli s tropom, kuhaju bijeli žganci sa špekom, lukom i tropom, uz još neka slatka iznenađenja. Sva naša starinska, danas već pomalo zaboravljena jela, moći ćete isprobati po simboličnim cijenama te na taj način svojom donacijom, malo pomoći tek osnovanom Društvu žena.

– Uz naše „Dobre duše“, malo ćemo si zapopevati, možda zaplesati, družiti se, i pjesmom uči u nedjelju proščenja svetoga Vida, koja je za nas Mraclince posebna i velika. Dojdete na Drevov grunt, čekamo vas z velikim veseljem“ – poručuju članice Društva žena.