DAN POČINJE BLAGOSLOVOM KRIŽNOG DRVA

Danas slavimo svetog Vida, zaštitnika Mraclina, stoga će se danas održati čak dva posebna događanja. Kao što ste već imali priliku čitati, završeni su radovi na obnovi križnog drva na Obreži. Velečasni Đuro Sabolek u 18,00 sati blagoslovit će križno drvo. Prvotno križno drvo sagrađeno je davnih 1930-ih godina, a sada je obnovljeno dobrotom našeg župnika vlč. Đure Saboleka i mještana Obreži.
image

BROJNI TUROPOLJSKI PJESNICI DANAS U MRACLINU

U programu ovogodišnjih Vidovih dana srijeda navečer posvećena je poeziji i glazbi. Potaknuti stihom Dragutina Domjanića Dobri i dragi naš kaj ugostit ćemo nekolicinu imena zastupljenih u “Antologiji suvremenog velikogoričkog pjesništva”, a uz njih još nekoliko mraclinskih i turopoljskih autora koji stvaraju na domaćoj kajkavici. Čut ćemo stihove Željke Cvetković, Stjepana Čunčića, Vlaste Horvat, Tomislava Galekovića Brke, Marije Kovačević, Đurđe Jandriš-Parać, Slavice Sarkotić i Stjepana Viteza, neke u izvedbi samih autora, a neke u interpretaciji Dučecovih izvođača Vesne Tafre i Pere Hubaka.

U glazbenom dijelu večeri autorskim skladbama predstavit će se Siniša Belošević te mraclinski tamburaški sastavi Alibi i Lajbeki.

VRHUNAC VEČERI- “Mraclin, selo milo”

image
Završnica večeri pripast će praizvedbi pjesme “Mraclin, selo milo” koju je na tekst Brke Galekovića uglazbio Ivan Đuričić, a koju uz pratnju tamburaškog orkestra i vokalne skupine KUD-a „Dučec“ izvode Ladovi pjevači Dijana Banek i Dražen Kurilovčan. Pjesma je snimljena u Mraclinu, u Riff studiju Vladimira Rogana, pa će prigodni CD biti lijepa uspomena svakom posjetitelju večeri. Program na Zgradi vodi Ratko Cvetnić, a početak je u 20.30 h. Ulaz je slobodan.
image

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.