Foto: Vitomir Štuban

U večernjim satima 2. veljače, novi trener Mraclina Damir Milanović okupio je igrački kadar na mraclinskoj Grabi. Tako su i službeno započele zimske pripreme nogometaša Mraclina. U sportskom domu uvodno su se igračima u ime uprave obratili predsjednik Goran Vukašinec i sportski direktor Luka Cvetnić. Zagrijavanje na terasi poveo je kondicijski trener Mario Škrablin nakon kojeg je odrađen prvi trening na maglovitoj i snježnoj staroj Grabi. Uoči prvih aktivnosti upitali smo trenera Damira Milanovića o planu priprema?

 – Popuštanjem mjera u vezi korone konačno smo krenuli u pripremno razdoblje u kojemu ćemo imati tjedno tri treninga i vikendom utakmicu. Već ovog vikenda igramo protiv Bune, slijedi 13. veljače Dinamo iz Odranske Obreži, 20. veljače Kurilovec, 24. veljače Gradići, a 27. veljače i prva služena utakmica Kupa NSZŽ-e. Uglavnom utakmice protiv momčadi iz višeg ranga – rekao je uvodno trener Damir Milanović.

Je li to možda prekratko radoblje za pripreme?

– Mislim da za vrlo kvalitetne pripreme treba barem šest tjedana, no za ovaj stupanj natjecanja smatram da je i ovo dovoljno – obrazložio je Milanović, a na upit o igračkom kadru trener Milanović ima samo riječi hvale. – Igrački kadar je uglavnom isti, na okupu su ostali stožerni igrači momčadi. Jedino mislim da smo trenutno deficitarni mladim igračima. Koliko mi je poznato uprava je poradila i na tome. Po imenima momčad je jako dobra, osobno nisam inzistirao na dolasku ni jednog igrača, nema potrebe gomilati igrače i stvarati nervozu u momčadi. Volio bih imati više mlađih igrača koji su nam potrebni u prvenstvu zbog pravila natjecanja.

Visoko 3. mjesto iz jesenskog dijela također je i proljetni cilj kluba? 

– Meni kao odgovornoj osobi za igru seniorske momčadi i igračima predsjednik Vukašinec i sportski direktor Cvetnić jasno su iznijeli ciljeve ovog proljeća. Biti što više prema vrhu i uhvatiti priliku ako se ukaže za ligu više. Na jesen zbog reorganizacije natjecanja postoji realna mogućnost za koju moji igrači i ja vjerujemo da je ostvariva – rekao ja za kraj novi trener Mraclina Damir Milanović.

Mraclin su ove zime napustili Marko Ivančić, Nikola Kuzmić i Bruno Augustić. Nova imena su povratnik iz Kurilovca napadač Ladislav Roginić, vezni igrač iz Buzina Ivan Cerovski, obrambeni igrač kojemu je zadnji klub bila trećeligaška Čazma Marko Novaković te Marin Mišević iz Gradića. Iz juniorske momčadi seniorima je priključen nadareni Dominik Šafranić. Uz navedene nove igrače, iz jesenskog dijela ovog će proljeća boje kluba braniti vratari S. B. Dražić i J. Marić, te u polju I. Kos, M. Kos, B. Dandić, H. Šikić, J. Domitrović, F. Onić, J. Jurić, M. Skrbin, P. Milatović, R. Petravić, J. Cvetnić, S. Vidović, D. Desput, M. Kovačević i povratnik nakon ozljede Ž. Babić.

Foto galerija: Vitomir Štuban