KUD Dučec u 2023. godini organizira radionice s ciljem da potakne druženje djece u prostorima KUD-a i proširi kulturne vidike, koji nadilaze sam ples, sviranje i pjevanje. Plan je  kroz ovu, jubilarnu godinu u kojoj se obilježava sto godina gradnje mraclinske škole, održati veći broj radionica.

U nedjelju 12. ožujka u prostorijama Dučeca održana je prva radionica. Gospođa Marija Igaly, koja je djetinjstvo provela u Mraclinu, i bila polaznica naše škole, održala je radionicu toMAgo – čudesan svijet latica. Petnaestak djece iz naše područne škole upoznalo se sa novim načinom likovnog izražavanja – stvaranjem likovnog djela od latica cvijeća. Radionici su prisustvovale i učiteljice – Vlasta Šunko i Kata Jolić. Poslije radionice djeca su se počastila sokom i domaćim kiflicama naše Vesne Tafre.

Nakon dječje, u organizaciji Društva žena, održana je i radionica za odrasle, kojoj se je odazvalo dvadeset žena. Na obje radionice, nastajala su prava mala remek-djela od latica cvijeća. Tehnika toMAgo spoj je kreativnosti i prirode koja nam u svakoj šetnji nudi besplatni materijal za ove prekrasne radove. Možda će naše šetnje prirodom, od sutra izgledati drugačije, možda ćemo u svakoj latici vidjeti jedan novi likovni izričaj, dati novi život ubranom cvijetu, koji će dugo krasiti naše domove. 

Hvala svima koji su bili dio ove cvjetne priče, koji su uživali u doista čudesnom svijetu latica gospođe Marije Igaly.

Koliko je radionica bila uspješna pogledajte u fotogaleriji.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.