Informacije o ljudima sa slike dao nam je Franjo Galeković-Ferdin.
Stoje s lijeva:
1. Franjo Galeković Štruca
2. Josip Galeković-Pimpek
3. Stjepan Galeković-Bekrija 
4. Dragutin Crnić 
Sjede s lijeva:
1. KovačićĐurin
2. Antun Galeković-Ivekov 
3. Franjo Cvetnić-Esperant

Tamburaški sastav Cicibani osnovan je 1938. ili 1939. godine. Nasljednik je tamburaškog sastava koji je djelovao početkom tridesetih godina dvadesetog stoljeća. Taj sastav sačinjavali su: Josip Galeković Načelnikov, Lacko Cvetnić Amerikanac, Josip Galeković Pimpek, Stjepan Galeković Bekrija, Franjo Galeković Štruca i Stjepan Galeković Ožinov.
Godine 1936. umro je Lacko Cvetnić Amerikanac, pa je nedostajao jedan član. Novi član postao je Franjo Cvetnić Esperant, koji im se pridružio nakon svog školovanja u Zagrebu. Svojim glazbenim znanjem pridonijet će da Cicibani postanu i ostanu stvarni umjetnici. Njihovo glazbeno umijeće bit će neprikosnoveno dugi niz godina. Preko trideset godina bit će čvrsti oslonac i nositelj umjetničkog života u našem folklornom društvu, ali i društvenog života u Mraclinu. Oni su preživljavali sve promjene, pa i onda kad su ih otpisivali zbog njihovih godina. Zar su godine važne ako se radi ono što se voli? Jedino bitno bili su im glazba, pjesma i ples.
cicibani3013
Kruna njihovog dugogodišnjeg života uz pjesmu i glazbu bila je uloga tamburaša na svadbi u jednom od najvećih hrvatskih filmova Breza. Ta nezaboravna uloga donijela im je veliko priznanje za sav dugogodišnji trud i ljubav.
Postali su i ostali glazbene legende svog mjesta, svog Društva i svih onih koji ih se s poštovanjem sjećaju i o njima danas govore. Zahvaljujući njima Društvo je imalo čvrst oslonac svoga djelovanja i znalo je da ih oni neće nikada iznevjeriti.
Svoje glazbeno djelovanje završavaju početkom sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća zbog svojih godina, ali i smrti nekih članova.

Hvala im za sve što su dali svome mjestu, svome Društvu i svim ljudima koji su imali tu čast slušati ih.

Izvor: knjiga “Zapevala tičica pisana”

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.