Glumci Pučkog kazališta Ogranka Seljačke sloge Buševec s veseljem pozivaju na premijeru nove predstave “Prodani dedek” , na Vuzmeni pondelek 10. travnja 2023. u Domu kulture Buševec u 19,00 sati. Ulaznica 4 eura, a svoje karte možete rezervirati na mobitel 098 829 907 (Nenad Rožić).

Predstava je to austrijskog pisca Antuna Hamika, na kajkavski ju je preveo Vladimir Gerić, a doradu na buševski dijalekt je odradio Ivan Rožić (Nikole). Režiju potpisuje Irena Rožić uz mentorstvo Ivana Rožića (Nikole) – koji su osmislili i scenografiju – kostime Karmela Kos, a tehničar zvuka i rasvjete je Filip Rožić.

Kak se prodaje i kupuje “dedek” na svoj će osebujan način dočarati glumci Pučkog kazališta: Dario Kovačić kao Bartol Horvat, Marko Krumpak – Icek (Horvatov sin), Branka Rožić – Bucika (Horvatova sluškinja), Nenad Lukić – Guta Gramzek, Barica Kovačević – Jana (Gramzekova žena), Kristina Janjić – Nežika (njihova kći), Saša Robić – Žiga (Gramzekov sluga) i Damir Brebrić kao Dedek.

Selska je to groteska u 3 čina, izvodi se na lokalnom buševskom kajkavskom govoru, prilagođena novijem vremenu. Kako prodati ili kupiti Dedeka? Može li se to uopće? Možda je to ,,lagan” način da se domognemo nekaj penez ili ipak nije? Da biste saznali kako ipak možete prodati Dedeka i tko je koga na kraju nadmudril, morat ćete predstavu pogledati do kraja.

Ak se hoćete na brzinu obogatiti, dojdite pogledati kak se može prodati “dedek”. “Mi nismo doktori”, poručuju glumci, “ali vele da smijeh liječi, pa vam mi garantiramo jeftinu dozu lijeka”. Rezervirajte svoju kartu za ovu odličnu komediju na vrijeme, jer bi se moglo desiti da nestanu, a ko zna gde bude Dedek završil nakon prodaje.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.