Već tradicionalno, u Vidovskom tjednu subota pripada nogometu. Nogometni klub Mraclin organizirao je  na asfaltiranom igralištu IX. memorijalni malonogometni turnir “Blaž, Žina i Gale”, u kojem je nastupilo 12 momčadi. Ujedno je i na Novoj grabi počela Turopoljsko-posavska liga na dva terena, na kojima se igralo istodobno. Liga je završena uoči dvoboja naše reprezentacije protiv Španjolske, a zbog već poznatog rezultata nije bilo velike euforije. Spomenimo da je tu utakmicu gledalo nekoliko stotina gledatelja na video-zidu pripremljenom samo za taj događaj, a sve druge aktivnosti su u to vrijeme stale.

Na samom početku sportskih događaja organizatore su posjetila dva čelna čovjeka Grada Velike Gorice, gradonačelnik Krešimir Ačkar i dogradonačelnik Neven Karas koji su se i osobno uvjerili da su se svaka kuna (nekad) i euro (danas), uloženi u infrastrukturu ovog sportskog kolektiva, isplatili jer mraclinska Graba naprosto blista s dva svoja velika igrališta te pratećom infrastrukturom.
U 1. kolu Turopoljsko-posavske lige postignuti su slijedeći rezultati: Ribnica – Lazina Čička 1:5, Turopolje – Jagodno 1:1, Mraclin – Novo Čiče 0:2, Kuče – Vukovina 7:1, Drnek – Poljana Čička 1:5 i Rakitovec – Veleševec 2:0.

Na memorijalnom turniru sudjelovalo je 12 momčadi, a nakon razigravanja po skupinama odigrane su četvrfinalne utakmice u kojima su zabilježeni ovi rezultati: PPS Galeković – CB Vision 1:0, LC Gallina – Iličić Mont 0:3, Bumbari – MNK Čeglje 1:2, BT servis & Kos usluge – Turopolje 1:1 (sedmerci 3:2).

U polufinalnim utakmicama dvije uvjerljive pobjede, prvo su BT servis & Kos usluge dobili Iličić Mont uvjerljivo 4:0, a identičnim rezultatom, 4:0, MNK Čeglje svaladao je PPS Galeković. Za 3. mjesto izvodili su se sedmerci, momčad Iličić Monta pobijedila je PPS Galeković 3:2.
Mnogo nazočnih pomislilo je da će finale biti uzbudljivo. Superiornim su nastupom BT servis & Kos usluga “razbili” MNK Čeglje, već u 6. minuti bilo je 4:0, dva puta pogodio je I. Kos, po jednom Stuparić i Raković, a u završnici prvog dijela “petardu” je potvrdio Dumbović. U drugom dijelu bez pogodaka u opuštenom ritmu. Novčane nagrade i pehare, osvojene po zaslugama, dodijelio je Jurica Galeković, nagrađeni su također najbolji strijelac sa 6 golova Ivan Kos Čapa iz pobjedničke momčadi, koji je ujedno bio i najbolji igrač turnira, a najboljim golmanom proglašen je Antonio Menčeski iz momčadi Iličić Mont.

Tijekom sportskog nadmetanja, a i poslije, pod velikom terasom Sportskog doma u tijeku je bila zabava koja je potrajala do kasnih sati, gdje je nazočne zabavljala grupa Max 5. Odlični domaćini zaista su vrhunski organizirali događaj na kojem je svatko nazočan očito našao ponešto za sebe, a jela i hladnog pića u toploj lipanjskoj noći nije nedostajalo.

Foto: Vitomir Štuban

Facebook komentari