U utorak 27. prosinca u crkvi svetog Petra i Pavla u Velikoj Gorici održan je tradicionalni koncert „Božić u Gorici“ na kojem su nastupali brojni zborovi, vokalni sastavi i kulturno umjetnička društva. Naš KUD Dučec predstavila je vokalna skupina koja je uz pratnju Antuna Kotteka izvela pjesmu „O, Isuse poljubljeni“ koja se pjeva još samo u Mraclinu.

Foto: Kronike Velike Gorice

Dan poslije, u srijedu 28. prosinca, u Društvenom domu u Mraclinu KUD Dučec je Mraclincima i gostima podario prekrasan božićni koncert. Vokalne skupine Dučeca uz pratnju tamburaša izvele su desetak hrvatskih božićnih pjesama. Bio je ovo najljepši način da se zaokruži jedna predivna godina Dučeca o kojoj će se još dugo pričati. Na kraju koncerta predsjednik Matija Kos svim okupljenima čestitao je Božić te zaželio sve najbolje u novoj, 2023. godini. Također, iskoristio je priliku da još jednom podsjeti na veliki jubilej mraclinskog kulturno umjetničkog amaterizma te zahvali svim pojedincima, sponzorima, prijateljima, mraclinskim udrugama, članovima Društva, članovima Upravnog odbora, voditeljima i svim mještanima koji su Društvu bili velika podrška u godini koja je na izmaku.

– Nemojte nam zamjeriti ako smo ja ili Društvo nekog povrijedili, ako smo nekad nešto zaboravili, ili nekog zaboravili spomenuti, ako smo nekad nekaj krivo otplesali ili otpjevali. Mi smo ovdje samo amateri, volonteri, koji se trudimo raditi najbolje što znamo, ovo sve radimo iz ljubavi prema kulturi, tradiciji i prema našem Mraclinu. Slobodno nas upozorite, opomenite ako nešto krivo napravimo, ali nas i pohvalite kad radimo nešto dobro. Hvala svim mještanima koji nas prate i dolaze na naša događanja – zaključio je predsjednik Kos. Koncert je završio zajedničkom pjesmom izvođača i publike „Narodi nam se“, uz veliku želju da se sljedeći božićni koncert održi u kapelici kod našeg dragog svetog Vida.

I na kraju, obavještavamo da je božićni koncert koji se trebao održati danas u samostanu Karmel u Brezovici otkazan zbog zdravstvenih razloga.

Članovi Dučeca svim čitateljima portala mraclin.hr žele sretnu, uspješnu i zdravu 2023. godinu!

Foto: Vlado Vinetić

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.