Vikend prepun božićnih koncerata započeo je u petak koncertom „Božić u Gorici“, nastavio se božićnim koncertom u Kučama u organizaciji HPD Kučani, a završio je u nedjelju 29. prosinca u kapeli svetog Vida u Mraclinu gdje je Kulturno-umjetničko društvo ”Dučec” održalo tradicionalni Božićni koncert. Na koncertu je nastupila vokalna skupina sastavljena od ženskog zbora te djevojaka iz veteranske i starije folklorne skupine, uz pratnju tamburaša. Ovaj koncert bio je božićni poklon svim mještanima Mraclina i prijateljima Dučeca, a na koncertu su članovi izveli petnaestak božićnih napjeva i pjesama cijele Hrvatske koje su odabrali i pripremili voditelji Željko Kravarščan Studo i Antun Kottek.

Antun Kottek i Željko Kravarščan

Predsjednik KUD-a, Matija Kos, u ime svih članova Dučeca pozdravio je okupljene:

– Ovo je bio posljednji nastup Dučeca u 2019., hvala vam svima koji ste došli i koji nas podržavate tijekom cijele godine u svim našim aktivnostima i događanjima. Pozivamo vas da nas pratite i dalje, hvalite kad je nešto dobro, ali slobodno nas i kritizirajte, jer greške se uvijek događaju. Mi smo amateri, volonteri koji sve ovo rade iz ljubavi prema Društvu, prema našoj zajednici i prema Mraclinu. Želja nam je da se što više djece, mladih, ali i starijih priključi radu Dučeca, druži se s nama i kvalitetno provodi svoje slobodno vrijeme. Priključite se radu Dučeca, svi ste dobrošli. I na kraju još jedne godine, u kojoj su nas, nažalost, napustili neki dragi članovi i sumještani, želim vam u ime svih članova Dučeca čestit i blagoslovljen Božić te puno sreće, zdravlja, veselja, radosti i Božjega mira u novoj 2020. godini.

Okupljenima se obratio i velečasni Đuro Sabolek koji je bio izuzetno zadovoljan koncertom te pohvalio uloženi trud i angažman. Drago mi je što ste pjevali prave božićne pjesme, pozivam vas da sljedeće godine prije polnoćke napravite koncert u našoj župnoj crkvi u Vukovini – istaknuo je velečasni.

Na kraju koncerta, svi izvođači i publika izveli su pjesmu ”Narodi nam se”, a potom je nastavljeno druženje u prostorijama Dučeca. KUD ”Dučec” trenutno je na zasluženom kratkom odmoru. Pripreme za nadolazeće nastupe u 2020. godini počinju sredinom siječnja.

Foto: Vlado Vinetić