Naša mještanka Marija Hubak otvara program “Babysteps” u Velikoj Gorici. Marija je inače majka troje djece, i prije nekoliko godina počela se zanimati za razvoj beba i djece čitajući i educirajući se o razvoju koji kreće još od majčinog trbuha. Upisala je i mentorski program u Senzogym akademiji pod nazivom #spretnodijete te poželjela da i njen grad Velika Gorica ima istu takvu podršku i pomoć trudnicama i roditeljima.

Odlučila je kupiti franšizu programa “Babysteps”, programa poticanja ranog razvoja beba i djece kroz senzomotoričke radionice. Jedini je to koncept poticanja ranog razvoja kroz fizio i radnoterapijske postavke u cijeloj Republici Hrvatskoj. Osmislila ga je Ivana Štedul koja je diplomirani fizioterapeut, radni terapeut i stručnjakinja za rani razvoj; majka četvero djece te sa petim na putu.

Dvoje Ivanine djece je rođeno s neurorizikom, a program je nastao kao produkt Ivaninog dugogodišnjeg rada s djecom s motoričkim, senzoričkim i kognitivnim poteškoćama te ju je zanimalo može li kombinacija određenih razvojnih aktivnosti dovesti do bržeg razvoja vještina i kod djece urednog fiziološkog razvoja. Kako se ovakav pristup djeci brzo proširio, počeli su joj se javljati roditelji s kojima je u početku vježbala u svom dnevnom boravku, a do sada je taj isti program prošlo već 23 000 beba i djece. Glavni cilj programa Babysteps je maksimalno poticanje motoričkih, kognitivnih, socijalnih i emocionalnih vještina kroz pomno odabrane razvojne aktivnosti.

Marija je kao novopečena majka imala bezbroj pitanja poput “razvija li se moja beba kako treba?”, “kako da joj pomognem da se posjedne?”, “smije li tako puzati?”… Želi da i Velika Gorica ima mjesto gdje roditelji mogu dobiti odgovore na sva ta pitanja, ali i puno više od toga. Kroz program se stvara prava mala zajednica roditelja koji prolaze iste situacije, imaju ista pitanja te si međusobno daju podršku i razumijevanje. Kroz program senzomotoričkih radionica Babysteps potiče se razvoj beba od najranije dobi, poput mijenjanja pelena, nošenja, igranja, oblačenja, kupanja, hranjenja, koristeći postavke “babyhandlinga” i stimulaciju svih sedam osjetila.

Pridružiti se mogu sve trudnice i roditelji beba i djece 0-3 godine. Za bebe 0-12 mjeseci kroz tromjesečni, mjesečni grupni program ili individualno, a djeca 1-3 godine kroz mjesečni program ili individualno. Vježbe traju 45 minuta, jednom tjedno, dok sve trudnice mogu doći na sat “babyhandlinga”  kako bi bile spremne pravilno rukovati svojom bebom od njenog rođenja. Grupe se ne mogu birati samostalno jer se bebe grupiraju prema svojim sposobnostima prema kojima se  potom biraju razvojne aktivnosti. Radi se u grupama do maksimalno četvoro djece, a vodi ih fizioterapeutkinja Sara koja dodatno prolazi edukaciju za provođenje programa.

– Prijaviti se možete na e-adresu babysteps_velika_gorica@senzogym.hr. Pridružite nam se u našem prostoru u Gradićima, Kijevska 23 i s veseljem vas očekujemo jer otvorenje je 3. listopada 2023., a svoje mjesto na otvorenju možete osigurati prijavom na gornju e-adresu – poručuje Marija Hubak.  

Sve informacije možete pogledati na Instagramskom profilu @babysteps.velikagorica.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.