Na današnji dan prije pet godina osnovano je Društvo žena “Anđela Lovreković”.  U ovih su pet godina “Anđele” bile vrlo aktivne, organizirajući razna događanja poput “Martinja”, “Adventa u Mraclinu”, raznih radionica, a osmislile su i manifestaciju “Po starinski”, koja je vrlo dobro prihvaćena, kako u Mraclinu, tako i šire, te pomalo prerasta u tradiciju. 

“Anđele” su ostvarile suradnju sa mnogim društvima i udrugama žena, ne samo iz našega kraja, već cijele Hrvatske i susjedne nam Slovenije. Posebno značajnu suradnju ostvarile su sa Školom za medicinske sestre iz Mlinarske, Srednjom strukovnom školom iz Bedekovčine, Srednjom strukovnom školom iz Velike Gorice, te osnovnim školama “Nikole Hribara” iz Velike Gorice, te  školom Vukovina – PO Mraclin. Dobru suradnju ostvarile su i sa Turističkom zajednicom grada Velike Gorice, sudjelujući na Turopoljskom fašniku te Gastru Turopolja. Društvo sudjeluje i u mnogim humanitarnim akcijama, pomažući kada je to potrebno. Posebno su ponosne na suradnju s udrugom Edukacijom protiv raka dojke, kada se svake godine uključuje u prodaju narcisa.

“Anđele” danas broje 28 članica i članova, jer imaju i svoje dečke koji stoje uz njih i pomažu im kada je to potrebno. Organizirale su mnoge izlete koji su bili ne samo zabavnog, već i edukativnog karaktera, kako bi upoznale prelijepe krajeve Lijepe naše domovine. 

– Zahvaljujemo se svim našim sponzorima i donatorima kroz pet proteklih godina: tvrtki Kova d.o.o, OPG Luka Cvetnić, Božidaru Galekoviću, Gogi Brozović, obitelji Zlatka i Jasne Kovačić, obiteljima Šafar, Ķrznarić, Cvjećarni Anamarija, Ratku Cvetniću, Maji Mravec i svima koji su nam na bilo koji način bili od pomoći. Zahvaljujemo i svim našim mraclinskim društvima i udrugama, sa kojima smo ostvarile dobru suradnju, i koji su nas, kao novo društvo, lijepo prihvatili – kažu nam Anđele. 

“Anđele” idu dalje još više i još jače, sa starim projektima, ali i sa nekim novim izazovima. Želimo im puno zdravlja i lijepih trenutaka u životu. Sretan 5. rođendan i puno uspjeha u daljnjem radu. Živjele! 

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.