Na poziv Udruge žena Gudovac iz Gudovca, Društvo žena „Anđela Lovreković“ u nedjelju 25. ožujka svojim je radovima sudjelovalo na ovoj manifestaciji. Udruga žena iz Gudovca ovu izložbu organizirala je drugu godinu za redom, a osim Anđela, svoje radove su izlagali sljedeći izlagači: Kulturna udruga Sveti Martin iz Dubrave, Udruga OSIT iz Bjelovara, Socijalna zadruga Pružimo ruke iz Bjelovara, Peski – Art iz Đurđevca, Udruga žena Graničarke iz Cirkvene, Udruga žena općine Dubrava, Udruga žena Delovi, Uruga žena liječenih od raka dojke Sveta Margareta iz Dubrave, te, naravno, naše domaćice, Udruga žena Gudovac iz Gudovca. Izložbu je otvorio g. Dario Hrebak, gradonačelnik grada Bjelovara.

Najstarija hrvatska pisanica pronađena je u Gudovcu i izložena je u Gradskom muzeju Bjelovar. Stara je oko 500 godina. Ova pisanica je dokaz duge uskrsne tradicije u našim krajevima. Samo bojanje pisanica protumačeno je u povijesti kao simbol života i nastavka tradicije, a poklanjale su se onima koje volimo. Pisanica je izrađena u tehnici voska i ukrašena je geometrijskim motivima. Kako nam je rekao g. Goran Jakovljević, arheolog Gradskog muzeja iz Bjelovara, pisanica potječe iz prve polovice 15. stoljeća. U glazbenom dijelu programa sudjelovali su „Bjelovarski slavuji“, kojima su se na kraju pjesmom pridružile i „Anđele“.

– Zahvaljujemo na pozivu Udruzi žena iz Gudovca. Bila nam je čast sudjelovati na ovoj lijepoj izložbi ručnih radova, kojih je uistinu bilo mnogo, a na kojoj smo se i same predstavile radovima naših članica. – rekla je Vesna Tafra, predsjednica Društva žena, te izrazila želju za nastavkom druženja kako sa članicama Udruge žena iz Gudovca, tako i svih sudionika na ovoj izložbi.

Facebook komentari

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.