Prošlog tjedna Društvo žena bilo je vrlo aktivno. Kako su i planirale, u četvrtak i petak Anđele su krenule s kićenjem sela, te su po kvartovima postavile ukrase posvećene nadolazećim blagdanima. U subotu 2. prosinca, u Parku Tomislava Hrkovca, napravljen je mali Adventski sajam, na kojem su se mogli kupiti radovi naših članica. Uz to, posjetitelji su se mogli zagrijati uz kuhano vino, čaj i pokoji kolačić.

U Društvenom domu organizirale su prigodne radionice za djecu. Prošle subote bile su posvećene svetom Nikoli, koji je u organizaciji KUD-a „Dučec“, posjetio Mraclin u nedjelju 3. prosinca. Svojim su radovima djeca ukrasila Dom, kako bi ugođaj bio ljepši.

U nedjelju 3. prosinca, prve nedjelje došašća, nakon mise uz mnogobrojne mještane zapaljena je i prva svijeća. Nakon toga slijedilo je malo druženje uz kuhano vino i kolače.

U subotu 9. prosinca, u Društvenom domu održati će se radionice za djecu, pa vas Anđele pozivaju da i ove subote u 17 sat dopratite svoje najmanje. Roditelji će također moći sudjelovati u radionicama. Radionice su besplatne, a za djecu će Anđele uz grickalice prirediti i topli kakao. Roditelji pak, mogu se počastiti kuhanim vinom i čajem.

U nedjelju 10. prosinca druga je nedjelja Došašća, pa ćemo poslije mise zapaliti drugu svijeću na našem vijencu ispred kapele svetog Vida. Anđele još nisu završile s kićenjem sela, pa će se tako slijedeći tjedan kititi veliki borovi, koji će u ovo blagdansko vrijeme, svojim svjetlom doprinijeti još ljepšem i boljem ugođaju.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.