Prošlog je tjedna na našem portalu sve bilo u znaku Dana svetog Vida, pa s malim zakašnjenjem objavljujemo posjetu naših Anđela Rastokama i Baraćevim špiljama. Ovaj su izlet Anđele isplanirale još proljetos, a pridružili su im se i simpatizeri željni putovanja i upoznavanja najljepših kutaka Lijepe naše. I ovaj puta naša je voditeljica Ivančica Šebalj osmislila zanimljivo putovanje koje će svima ostati u lijepom sjećanju. 

Prva postaja ovog prelijepog putovanja bile su Rastoke ili kako ih još zovu Male Plitvice. Život na vodi, uz bezbroj slapova koji se jedan za drugim samo pojavljuju kao da ovoga časa odnekud izviru i nestaju, isprepliću se i završavaju u rijeci Korani. Prošetalo se je novouređenom šetnicom koja vodi do centra gdje se nalazi još jedan mlin u kojem je društvo primila gđa Kata, vlasnica mlina, ispričala priču o njegovoj povijesti i pokazala na kojem principu radi.

Nakon kratkog predaha i ručka, put nas je odveo do Baraćevih špilja, gdje je u siječnju ove godine otvoren muzej Speleon kojeg su Anđele posjetile uz stručno vodstvo. Na žalost, vremena za posjet samim špiljama nije više bilo, no možda jednom to bude jednodnevni izlet za sve ljubitelje hrvatskog podzemlja kojeg je stvorila priroda. 

Foto: Vesna Tafra

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.