Pogođeni program i odličan odziv pokazao je na Drevovom gruntu da su Anđele u kalendaru mraclinskih spelancija ponovo ostvarile pun pogodak. Priredba “Po starinski” okupila je Mraclince, ali i goste iz Turopolja i Zagreba, koji su očito željni autentičnih doživljaja, bez obzira radi li se o gastronomskom povodu ili naprosto druženju pod još uvijek jakim ljetnim suncem (i pripadajućim suncobranima). Društvo žena “Anđela Lovreković” za glavnu zvijezdu subotnjega programa izabralo je krampir, zahvalnu namirnicu koju rijetko stavljamo u prvi plan, a koja je odhranila puste generacije našega svijeta. Bili su tu krampirovi žganci, knedli, gulaš s lulekima… a brojna i raspoložena publika brzo je počistila ponudu pa su neki kasni gosti, k tome klasično obrazovani, prošli u stilu latinske poslovice “Sero venientibus ossa”. Za štimung su se pobrinuli naši Lajbeki, a dobro uhranjenim ljubiteljima tamburaške glazbe nije bilo teško zapjevati zajedno s dečkima.

Možemo zaključiti da je ovo bila još jedna izvrsna produkcija našeg ženskog društva i dokaz da je “Po starinski” manifestacija koja se čvrstim korakom pretvara u tradiciju. Tome je sigurno pridonijela i prigodna radionica za najmlađe, kao putokaz kojim će mraclinski klinci i klinceze ući u bogati svijet prirodne i društvene baštine svoga kraja. Doista, iznimno ugodan dan u slikovitom ambijentu Drevovog grunta, o čemu svjedoče i priloženi kipci Tvrtka Marasa i Vlade Vinetića.

Anđele se zahvaljuju na pomoći i donacijama – obitelji Zlatka i Jasne Kovačić, Vjekoslavu Kovačiću i tvrtki Kova d.o.o., OPG-u Luka Cvetnić, OPG-u Božidar Galeković, Jeleni Cvetnić, Damiru Šafaru te Gradu Velika Gorica.