Društvo žena „Anđela Lovreković“ u subotu 16. ožujka održalo je drugu Redovnu godišnju skupštinu. Podnesena su izvješća o radu, blagajničkom poslovanju i nadzoru za 2018. godinu. Izvješće o radu podnijela je predsjednica društva Vesna Tafra, blagajničko izvješće Ksenija Nestorović,  izvješće Nadzornog odbora Marica Cvetnić, a izvješće verifikacijske komisije Vera Galeković. 

Prošla je godina obilježena mnogim aktivnostima. Većinu događanja „Anđele“ su organizirale same, ali su i te kako bile prisutne u životu i radu drugih društava i udruga koja djeluju u našem mjestu. Osim organizacije predstavljanja knjige „Prozračene sobe“ Marike Šafran Berberović, „Po starinski“, „Martinja“ i dočeka Nove godine, sudjelovale su u organizaciji proslave 130. obljetnice DVD-a, predstavljanju novog romana, „Blato u dvorištu“, našeg književnika Ratka Cvetnića, i na još mnogo događanja koja su se održala prošle godine u Mraclinu. „Anđele“ su u protekloj godini ostvarile lijepu suradnju s društvima žena kako iz našeg kraja, tako i iz Hrvatske, a na događanju „Po starinski“ ugostile su žene iz Slovenije. Isto tako, ostvarena je odlična suradnja sa Osnovnom školom „Nikola Hribar“ iz Velike Gorice, te dogovorena suradnja sa Školom za medicinske sestre iz Mlinarske, Zagreb, a koja je realizirana na početku ove godine. 

Uz odličan jelovnik koji je složila naša „master-šefica“ Ljubica Kos, uz pomoć sveprisutnih i vrijednih „Anđela“. Ovom su godišnjom skupštinom proslavile i svoj drugi rođendan uz tri torte: dvije je napravila Katica Štuban, a jednu Tajana Ivanac. Plan za 2019. godinu također je donesen, a jedan dio „Anđele“ su već i ostvarile. Društvo je i ovaj put okupilo preko stotinjak gostiju i uzvanika, pa se “Anđele” zahvaljuju svima koji su se pozivu odazvali.

Foto-galerija: Vesna Tafra

Facebook komentari