U subotu 15. veljače, Društvo žena  „Anđela Lovreković” održalo je svoju treću redovnu izvještajnu Godišnju skupštinu. I prošla, 2019. godina, bila je ispunjena aktivnostima. „Anđele” su sudjelovale na 110. turopoljskom fašniku i Gastru Turopolja. Odličnu suradnju započele su sa Školom za medicinske sestre “Mlinarska”, organizirajući za učenike trećih razreda nastavu na terenu. Ovaj se projekt nastavlja i ove godine. Mraclin su posjetile i  žene iz desetak raznih društava žena iz Slovenije. I ovu suradnju „Anđele” nastavljaju dalje. Već u ožujku dolaze im u posjetu članice Društva kmetskih žena Oplotnica.

„Anđele” su organizirale „Romansu u bijelom”, a posebno je bila zapažena i do sada najbolje posjećena manifestacija „Po starinski” koju su vrijedne članice Društva organizirale treći puta. Organizirale su dva izleta za svoje članice, a na izlet u Trakošćan, Lepoglavu i Varaždin, pozvale su svoje donatore i simpatizere Društva. Već pomalo tradicionalno, organizirale su Martinje. Također, u nekoliko su navrata pripremale pekmeze od raznog voća.

Plan i program za 2020. godinu također je popunjen, tako da članicama ovoga društva neće biti dosadno. S aktivnostima kreću već ovu subotu, kada sudjeluju na 111. turopoljskom Fašniku. 

Na kraju, predsjednica Vesna Tafra zahvalila se je svim svojim članicama, bez čijeg rada i truda ništa od ovih aktivnosti nebi bilo moguće ostvariti, a također i svim sponzorima i donatorima, dragim ljudima koji im pomažu pri realizaciji projekata. Nakon skupštine organiziran je prigodni domijenak. „Anđele” zahvaljuju svima koji su se odazvali njihovom pozivu.

Foto: Matija Kos i Loreta Gerić