U petak, 25. veljače, „Anđele“ su nastavile suradnju sa Srednjom strukovnom školom u sklopu projekta “ERASMUS + My granny’s dishes” (Bakina jela). U ovom projektu radi se o tradicionalnim jelima, a osim Srednje strukovne škole iz Velike Gorice, koja predstavlja našu zemlju, sudjeluju još i Belgija, Italija, Turska i Srbija. Na samom početku ovog projekta, „Anđele“ su održale radionicu izrade turopoljskih štrukla s tropom, a u petak su s profesoricama i učenicima, održale radionicu pripremanja i pečenja kukuruznog kruha u krušnoj peći.

– Drago nam je da možemo sudjelovati u ovom projektu, te na mlade prenijeti način spravljanja domaćih, starinskih jela, karakterističnih za Turopolje. Na taj način radimo na očuvanju tradicionalnih vrijednosti našega kraja. I ovom se prigodom zahvaljujemo Jasni i Zlatku Kovačiću za gostoprimstvo na Drevovom gruntu  – rekla nam je predsjednica Društva Vesna Tafra.

„Anđele“ se nadaju da će se njihova suradnja nastaviti i sa Školom za medicinske sestre iz Mlinarske – nastava na terenu, koja se u protekle dvije godine nije mogla održati. No zato je u svibnju prošle godine započela jedna nova suradnja, posjetom učenica i učenika za medicinske sestare i tehničare Srednje škole iz Bedekovčine.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.