Srijeda je u našem vidovskome tjednu bila u znaku dvostrukoga programa, za koji su bile zadužene naše Anđele i naši vatrogasci. 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mraclin priredilo je u Domu “Ivan Galeković Gale” svoj Dan otvorenih vrata. Ova je manifestacija u prvom redu namijenjena djeci koju se kroz izložbu nekadašnje, ali i suvremene vatrogasne opreme želi motivirati za priključenje plemenitoj vatrogasnoj djelatnosti. Duga povijest našeg Društva ostavila je iza sebe mnoštvo memorabilija koje su neizostavni dio prezentacije, a zanimljive su i velikima i malima. Vatrogasci su svojim gostima priredili i prigodni domjenak uz koji se sa zadovoljstvom popratio novi uspjeh naših Vatrenih.

Društvo žena “Anđela Lovreković” priredilo je dugo planiranu promociju Škrijne turopolske, časopisa goričkog Ogranka Matice hrvatske. Iako je korona omela prvotni plan iz 2020. godine, ni časopis, a ni djelatnost Matice nimalo ne gube na aktualnosti. O tome je govorila i naša gošća gđa Ana Plehinger, predsjednica Ogranka, koja je uz Škrijnu predstavila i časopis Luč, a govorila je i o kapitalnom projektu goričkih matičara – Rječniku turopoljskog kajkavskog narječja. Jednu od svojih priča iz Škrijne publici je pročitala i predsjednica Društva žena gđa Vesna Tafra, a o svojoj dugoj i plodnoj suradnji s Maticom i njenim časopisima govorila je gđa Božica Krznarić. Moramo podsjetiti i da su obje autorice vrlo aktivne i na stranicama našega portala te je većina njihovih priloga iz matičinih časopisa već objavljena na portalu. Glazbeni dio programa pripao je Ženskoj vokalnoj skupini Dučeca pod vodstvom maestra Antuna Kotteka.

Spomenimo da je prije početka priredbe predsjednik Dučeca Matija Kos pozvao nazočne da minutom šutnje odaju počast preminuloj Dučecovoj doajenki gđi. Slavici Cvetnić – Slavi Kolarovoj. 

Po završetku službenoga dijela nazočni su se podružili uz bogati domjenak koji je priredila obitelj Krznarić.

Foto: Zvonimir Šafar, Tomislav Hubak

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.