Foto: Vesna Tafra

Prethodna godina bila je puna aktivnosti za članove Vijeća mjesnog obora. Donosimo vam izvješće za 2017. godinu.

Vijeće mjesnog odbora u sazivu: Tihomir Hubak, Jasnica Čunović, Antun Kos, Stjepan Kos, Vladimir Križanić, Zlatko Galeković i Vesna Tafra, konstituirano je 29. lipnja 2017. godine. Za predsjednika Vijeća većinom glasova izabran je Tihomir Hubak, za tajnicu Vesna Tafra, a za blagajnika Antun Kos. Već 3. srpnja sazvali smo našu prvu, ali proširenu sjednicu, kojoj su prisustvovali predstavnici društava koja djeluju u Mraclinu, te poduzetnika, kako bismo ih upoznali sa novim sazivom Vijeća. U proteklih šest mjeseci našeg saziva uvedeno je radno vrijeme Ureda jednom tjedno od 18,00 do 20,00 sati, u koje su nam vrijeme naši sumještani mogli ukazivati na probleme koji ih tište. Sve zahtjeve naših mještana proslijeđivali smo Odjelu mjesne samouprave. Na neke smo naše dopise dobivali odgovore, na neke nismo, a tamo gdje su se problemi mogli riješiti, bili su riješeni.

Ukazali smo na dvije divlje deponije smeća koje se prostiru na poljoprivrednim zemljištima nadomak sela, te se je s pročelnikom Odjela za poljoprivredu, gospodinom Markom Kosom, izašlo na teren. Poslije obilaska divljih deponija, nismo dobili nikakvu povratnu informaciju što je učinjeno po tom pitanju, a tražili smo da se divlja odlagališta otpada pod hitno saniraju.

Raspisali smo natječaj za domara, na koji je stiglo 5 zamolbi, te smo za domara izabrali Antuna Galekovića. Braće Radića 72. Poslove i brigu o društvenim prostorijama gospodin Galeković obavlja korektno.

Povodom 25. obljetnice pogibije Zlatka Crnića, organizirali smo komemoraciju, na kojoj su uz obitelj pokojnog Zlatka Crnića sudjelovali mnogi naši mještani, a o Zlatku i njegovom životu govorili su njegovi kolege te predstavnici športskih udruga kojih je bio član.

Donesen je plan i program rada u 2018. godini u kojem smo naveli sve što nas tišti vezano uz uređenje sela. U prosincu izmijenjeno je kompletno krovište na Vatrogasnom domu.

Održali smo 7 sjednica, na kojima smo uglavnom rješavali ukazane nam probleme naših mještana. Budući da je u Mraclin kroz protekle godine ulagano vrlo malo ili gotovo ništa, ovaj saziv Vijeća mjesnog odbora dati će sve od sebe da se takvo stanje promijeni i popravi.

U siječnju, Vijeće mjesnog odbora nastavlja sa svojim aktivnostima. Održana je 1. ovogodišnja sjednica sa koje donosimo zapisnik. Za koji tjedan kreće se u kompletno uređenje kuhinje u našem Društvenom domu, a izvršiti će se i kompletna izmjena stolarije na Vatrogasnom domu. Rješavati ćemo i dalje probleme naših mještana, te ih VMO poziva da na njih ukazuju, kako bi ih u pismenom obliku proslijeđivali do nadležnih u Gradu. O svim daljnjim aktivnostima i radovima u selu i dalje ćete, kao i do sada, biti informirani na našem portalu.