Društvo žena “Anđela Lovreković” ove je godine preuzelo na sebe potpunu organizaciju Adventa u Mraclinu.
Mraclin smo podijelile u četiri kvarta koja želimo okititi:
1.    Dolenec
2.    Park Tomislava Hrkovca
3.    Prostor dječjeg igrališta kod Penezića
4.    Obrež

Za uređenje Dolenca, brigu oko organizacije preuzela je Darinka Kos, za uređenje Parka Tomislava Hrkovca budemo se sve angažirale, za Črešnovicu zadužena je Dijana Vincek, a za Obrež Vesna Tafra i Jelica Šimun.

Pozivamo sve naše mještane po kvartovima, da nam se pridruže i sudjeluju u kićenju i uređenju kvartova. Kako Advent počinje u nedjelju 3. prosinca, zamislile smo da već u subotu 2. prosinca u Parku Tomislava Hrkovca organiziramo druženje sa našim mještanima, gdje ćemo se počastiti kuhanim vinom, kolačima, a organizirati ćemo i mali Adventski sajam, na kojem ćete moći kupiti prigodne darove za svoje najmilije. Na krugu u parku biti će postavljena dva štanda koja smo već rezervirale, a bit će postavljena 1. prosinca. Uz to, svaka će subota biti tematska, posvećena djeci (organizirati ćemo radionice za klince), i sl. te ćemo pozvati male vokalne skupine da nam se pridruže i da daju mali prigodni program. Ovako bi se okupljali u sve adventske subote – 9., 16. i 23. prosinca. Na Badnjak, prije naše večernje mise, u Parku ispred zgrade, napravile bismo prikaz slavljenja Božića, kak je to nekad bilo u Mraclinu. Kao i prošle godine, ispred naše kapele svetog Vida biti će adventski vijenac, a poslije mise u nedjelju paliti ćemo svijeće.

Nadamo se da ćete ovu našu hvalevrijednu akciju svi podržati i da ćete nam se pridružiti. Društvo žena će vas još podsjetiti na datume kada ćemo se okupiti i svoje kvartove okititi najljepše do sada, kako bi nam Mraclin zasjao u punom sjaju. Svi zajedno možemo puno toga napraviti!

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.