Ovoga tjedan započeli su radovi na nastavku sanacije Odlagališta neopasnog otpada Mraclinska Dubrava. Odlagalište se sastoji od starog i novog dijela tijela odlagališta. Na novome dijelu trenutno se odlaže otpad, a u tijeku je projekt zatvaranja popunjenih kazeta IV i V. Ukupna vrijednost iznosi nešto manje od 2 i pol milijuna kuna.

– Radovi koji slijede odnose se na izgradnju završnog prekrivnog sustava i sustava aktivnog otplinjavanja na kazetama IV i V, a predviđeni rok završetka je 90 dana. 60% ukupne vrijednosti investicije sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok preostalih 40% sufinancira Grad Velika Gorica – navode iz Grada.

odlagaliste-otpada-mraclin-reciklazno-dvoriste-1

U razdoblju od 2004. do 2008. godine saniran je stari dio odlagališta, izgrađene su nove kazete za sanitarno odlaganje otpada te sustavi aktivnog otplinjavanja sa spaljivanjem plinova na baklji i pročišćavanja otpadnih voda. Još dvije nove kazete za sanitarno odlaganje izgrađene su 2012. i 2013. godine, a 2014. godine zatvorene su prve tri popunjene kazete novog dijela odlagališta. Odlagalište otpada Mraclinska Dubrava u vlasništvu je Grada Velika Gorica, a njime upravlja društvo VG Čistoća d.o.o..

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.