NK MRACLIN, pioniri, 1980. – Zlatko Čunčić (trener), Mladen Kasunić, Zvonimir Fabijančić (kapetan), Antun Kos, Josip Golubić, Vitomir Štuban, Josip Kolarec, Dražen Roginić i Drago Kos Čomi (stoje); Drago Kos, Ratko Cvetnić, Mladen Kos, Davor Galeković Der Saar, Josip Vincek, Tihomir Prvonožec, Stjepan Kolarec, Darko Vukašinec (čuče).

Zatišje na portalu. Mraclin čeka da krenu skupštine svih tih naših vrlih društava. Dok čekamo, tko o kome – ja o nogometu. 1980.godine pioniri Mraclina – pod vodstvom prijatelja Zlatka Čunčića, trenera i legendarnog Drage Kosa Čomija, tehnika – obavili su fotografiranje pred utakmicu. Uglavnom, u klubu nismo previše voljeli to činiti, jer smo vrlo često nakon slikanja znali izgubiti. Pomislilo se da stvarno ‘zlata vrijedimo’ pa smo nerijetko i odigrali slabije.

Ne znam kako je završila ova pionirska utakmica iz 1980.godine, no vidljivo je da je bilo dosta ‘švercanja’. Kad kažemo dosta znamo pretjerati, ali jako je razvidno da je golman – donji red četvrti slijeva – pred odlaskom u JNA, da je prvo brijanje davno obavil i da ne zna onak po golmanski furati rukavice. Pioniri na slici te su 1980.godine imali 12, 13, 14 ili 15 godina. Golman tek koju više. Igralište je dakako Graba, stara Graba.

Dresovi su bili jednoobrazni, isti, dočim smo u ono vrijeme gaćice kao dio športske opreme furali ‘od doma’, svak je imal svoje. Legendarnom Cepinu su se znale stisnuti v veš mašini, pa je praksa bila da su se nosile i prale doma. Kopačke smo pretežito u tom uzrastu kupovali sami. Tek si u seniorima mogel – ak si povezal tri-četiri dobre utakmice – dobiti kopačke od kluba, ak je blagajnik bil pri ‘štihu i v dobroj voli’.