Kulturno-umjetničko društvo Dučec ove je godine organizator jubilarnih 10. dana svetog Vida, koji će se održati od 15. do 21. lipnja u Mraclinu. Dani svetog Vida manifestacija su koja je započela na inicijativu uprave KUD-a Dučec još 2006. godine i od tada svake godine bilježi sve veći broj posjetitelja iz Mraclina, cijelog Turopolja, ali i šire. U realizaciji Dana sudjeluju sve mraclinske udruge, a na taj se način obilježava i slavi zaštitnik Mraclina, sveti Vid. U sklopu manifestacije svake se godine, kroz tjedan dana koji predhode završnom nedjeljnom proščenju, održava niz kulturnih, zabavnih i sportskih događanja.
Zavrsni koncert
I ove je godine KUD Dučec pripremio bogati program. U ponedjeljak, 15. lipnja, Željko Kovačić održat će predavanje na temu „Suvremeni čardak“, na kojem će ovaj svestrani arhitekt otkriti mnoge zanimljivosti vezane uz drvene turopoljske hiže i čardake i mijene što ih je doživljavao taj ponos turopoljske graditeljske baštine. Utorak, 16. lipnja, rezerviran je za djecu, stoga će se toga dana održati dječje sportske igre. Djeca će se natjecati u više starih igara (skakanje u vreći, potezanje užeta, igre s loptom…), a najbrži i najspretniji timovi biti će nagrađeni. U sklopu igara održati će se i kreativne radionice za djecu. Nakon igara slijedit će druženje za sve natjecatelje.
U srijedu, 17. lipnja, Amatersko kazalište Zamka iz Zeline prikazat će svoju novu predstavu „Život kak ringišpil“. U četvrtak, 18. lipnja, prof. dr. sc. Alojz Jembrih predstaviti će svoju knjigu „Tragom turopoljske povijesti“. Ova je knjiga prvi obuhvatniji pregled turopoljske povijesti još od vremena Emilija Laszowskog, te stoga za sve Turopoljce ima poseban značaj.
Na tamburaškoj večeri u petak 19. lipnja predstaviti će se svi mraclinski tamburaši (TS Alibi, TS Lajbeki, TS Dobre duše, TS Modra Galica, tamburaški orkestar KUD-a Dučec), ali i gosti, Tamburaški sastav Tamburgeri iz Markuševca U subotu 20. lipnja DVD Mraclin organizira Drugi memorijal „Tomislav Hrkovec“, natjecanje vatrogasnog podmlatka (djeca od 6 do 12 godina). NK Mraclin organizirati će veteranski turnir nakon kojeg slijedi zabava. Dani svetog Vida završavaju u nedjelju svetom misom te nastupom svih folklornih i tamburaških skupina KUD-a Dučec. Gost na završnom koncertu je KUD Nova zora iz Donje Lomnice.
KUD Dučec poziva sve mještane da se odazovu na ovu manifestaciju u nadi da će kroz sedam svečarskih dana svatko pronaći nešto za sebe.

plakat

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.