Mraclin se ovih dana sprema ugostiti još jednu značajnu nacionalnu ustanovu – Hrvatski olimpijski odbor. Naime, časopis Olimp, službeni magazin naše krovne sportske udruge, ovih dana slavi 20. obljetnicu postojanja, a kako su mnogi suradnici ovog časopisa – ujedno i Komisije za informiranje i izdavaštvo HOO-a – iz našega kraja (Ana Popovčić, Boris Mesarić, Ratko Cvetnić…) u neformalnim je razgovorima pala ideja da se obilježavanje ovog značajnog jubileja održi u lokalnoj sportskoj zajednici. Ne u bilo kojoj, naravno, nego u onoj koja te stvari organizira baš olimpijski. NK Mraclin rado je preuzeo domaćinstvo, a kad je uglednoj sportskoj i medijskoj sviti k tome predložen pravi turopoljski domjenak, stvar je dogovorena vrlo brzo. Organizatorima su odmah u potporu priskočili KUD Dučec i Društvo žena “A. Lovreković”.


Dakle, u utorak, 9. srpnja u 19 sati na našoj Zgradi očekujemo uredništvo i autore Olimpa, na čelu s glavnim urednikom g. Antom Drpićem, zatim čelnike HOO-a gg. Zlatka Matešu, predsjednika, i Josipa Čopa, glavnog tajnika, a pozivi su upućeni i svim dosadašnjim predsjednicima i glavnim tajnicima HOO-a, počev od prvih, gg. Antuna Vrdoljaka i Slavka Podgorelca. S naše, mraclinske i turopoljske strane, uz čelnike NK Mraclina i Mjesnog odbora gg. Gorana Vukašinca i Tihomira Hubaka, očekujemo i gradonačelnika, g. Dražena Barišića, te čelnike goričkoga sporta, gg. Gorana Kovačića i Davora Štubana.


Za mraclinske i turopoljske ljubitelje sporta, ali i čitatelje ozbiljnog sportskog tiska, bit će to prilika da se upoznaju s jednom doista elitnom publikacijom, koje nema na kiosku, nego se distribuira isključivo na “adrese od interesa” – u obrazovne ustanove, sportske saveze, ali i olimpijska odredišta diljem svijeta. U popratnom programu sudjelovat će članovi KUD-a Dučec, a po završetku službenog dijela planira se “milenijska fotografija” slavljenika i nazočnih s podmladkom NK Mraclin.