Podijeli
Foto: Vitomir Štuban

Mraclin je jesen završio na osmom mjestu. U prvenstvo ga je uveo trener Emil Družić s kojim je, nakon nekoliko zaista loših kola, Mraclin potonuo ravno do dna ljestvice. Potom na kormilo posrnulog kluba dolazi Vlado Horvat. Kakav je to imperativ, preuzeti demoraliziranu momčad, koja je imala samo jedan osvojeni bod.

– Nisam tada puno znao o momčadi Mraclina. Nakon prijedloga predsjednika Gorana Vukašinca i člana Uprave Davora Galekovića Šere bio sam gotovo dva tjedna na vagi, do konačne odluke. Neke igrače Mraclina nisam osobito poznavao, usporedo sam kontaktirao s nekim igračima koji tada nisu imali klubove. Neki zbog privatnih obveza nisu mogli trenirati, neki su pak bili nezadovoljni minutažom na utakmici, njima smo se zahvalili na dotadašnjoj suradnji. Primili smo se posla, naravno s onima koji su bili spremni. Momčad se polako, ali sigurno počela dizati, na travnjaku su počeli pokazivati kvalitetu i samopouzdanje i što je najvažnije, rad je dolazio na naplatu. U igračkom kadru sam stvorio okosnicu momčadi, od nekih osam igrača – pojasnio je Vlado Horvat.

Foto: Vitomir Štuban

Drugi dio jesenske polusezone može se itekako ocijeniti uspješnim, nadasve zbog učinka od sedam pobjeda i jednog remija, uz odmak od opasne zone na tablici. Sve je to iznijela momčad, ali ima li pojedinaca koje trener Vlado Horvat želi izdvojiti.

– Zasluga je to svih igrača, postali su klapa. Nitko nije previše iskakao u prvi plan. Možda bih naglasio da mi je odlično odigrao Dolibašić koji je prije toga polusezonu izbivao s travnjaka. Svakako je tu i povratak Anđelka Domitrovića, koji je izbivao u početnom dijelu prvenstva – rekao je mraclinski trener. A razmišlja li momčad iz Nove grabe o možebitnim pojačanjima za proljeće?

Foto: Vitomir Štuban

– Kad bih mogao dobiti jednu pravu špicu i na sredini pravog “špilmahera”, kako to kaže gospodin Zaloker, čovjek od kojeg sam najviše naučio u nogometu. Nešto što je Mraclin prije imao u Krpačiću i Dandiću.

Trenutna sredina tablice zasigurno bi na proljeće, kada momčad ima još bolji raspored, trebala igrače dodatno motivirati da prvenstvo završe pri vrhu prvenstvene ljestvice.

– Zaostatak s početka prvenstva učinio je svoje, realno gledajući teško je dostići vodeće. Pritiska nemamo, igramo – kako bi se reklo – za dušu. Vjerujem da ovu sezonu na kraju možemo završiti barem treći – želja je mraclinskog stratega.

Foto: Vitomir Štuban

Iskusni trener Vlado Horvat je dobro posložio redove, rezultati su najbolja potvrda. Zasigurno treba nadodati da su se ovakvi odlični rezultati odrazili i izvan svlačionice, gdje se igrači slažu i druže. Bez takvog vedrog i pozitivnog duha, i, naravno, kvalitetnog rada, sve ovo ne bi uspjelo. Zadnju ovogodišnju klupsku aktivnost nogometaši Mraclina odradili su proteklog vikenda s članovima Uprave na Grabi, kada je u odličnoj atmosferi odrađeno fotografiranje za kalendar i sportske iskaznice – uz neizostavan domjenak za kraj godine.

Foto: Vitomir Štuban
Foto: Vitomir Štuban

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here