U organizaciji KUD-a Du─Źec, ove subote, 7. prosinca, mraclinski su mali┼íani do─Źekali Svetog Nikolu. U Dru┼ítvenom domu do─Źekalo ga je tristotinjak djece, roditelja, baka i djedova. Dok su ─Źekali njegov dolazak, djeca iz mraclinskog vrti─ça, iz sva ─Źetiri razreda podru─Źne ┼íkole Mraclin te mladi ─Źlanovi KUD-a Du─Źec, izveli su kratki prigodni program.

Vrti─çanci su izveli nekoliko prigodnih recitacija i pjesmica, dok su se ┼íkolarci iz podru─Źne ┼íkole Mraclin predstavili sa svojim programom koji su uvje┼żbali s u─Źiteljicama.

Tambura┼íki pomladak KUD-a ÔÇ×Du─ŹecÔÇť otvorili su program tambura┼íkim intermezzom. Najmla─Ĺi folkora┼íi Du─Źeca izveli su koreografiju Posavine ÔÇ×Tko je moje guske kraoÔÇť, na odu┼íevljenje brojne publike, a mla─Ĺa skupina predstavila se koreografijom Turopolja ÔÇ×Devoj─Źica kolo vodiÔÇť.

Program je zavr┼íio zajedni─Źkom izvedbom pjesme ÔÇ×Sveti Niko svijetom ┼íetaÔÇť, nakon koje se pojavio Sveti Nikola te darovao svu okupljenu djecu. Djeca su obe─çala kako ─çe i slijede─çe godine biti dobra i poslu┼ína roditeljima, u─Źiteljima i tetama u vrti─çu.

Iz KUD-a Du─Źec zahvaljuju Osnovnoj ┼íkoli Vukovina ÔÇô podru─Źna ┼íkola Mraclin na odli─Źnoj suradnji i ove godine, u─Źiteljicama koje su pripremile program ÔÇô Kati Joli─ç, Branki Pu┼íkari─ç, Marini Novosel i Vlasti ┼áunko, te ravnatelju Damiru Bedi─çu. Zahvaljuju i Dje─Źjem vrti─çu Velika Gorica, podru┼żnica Mraclin, ravnateljici vrti─ça Ireni Kozmi─ç te tetama Tajani Ivanac i Meliti Su─Źi─ç koje su pripremile program te uredile dvoranu Dru┼ítvenog doma.