U organizaciji KUD-a Dučec prošle subote je u Mraclinu organiziran doček Svetog Nikole. U Društvenom domu dočekalo ga tristotinjak djece, roditelja, baka i djedova. Dok su čekala njegov dolazak, djeca iz mraclinskog vrtića, iz sva četiri razreda područne škole Mraclin te mladi članovi KUD-a Dučec, izvela su kratki prigodni program.

Vrtićanci su  izveli nekoliko prigodnih recitacija i pjesmica, dok su se školarci iz područne škole Mraclin predstavili sa svojim programom koji su uvježbali sa učiteljicama.

Najmlađi članovi KUD-a „Dučec“, kojima je ovo ujedno bio i prvi nastup, izveli su koreografiju Posavine – „Tko je moje guske krao“, na oduševljenje brojne publike. Mlađa skupina Dučeca predstavila se koreografijom Turopolja – „Lepa Mara kolo vodi“.

Program je završio zajedničkom izvedbom pjesme „Sveti Niko svijetom šeta“, nakon koje se pojavio Sveti Nikola te darovao svu okupljenu djecu. Djeca su obećala kako će i slijedeće godine biti dobra i poslušna roditeljima, učiteljima i tetama u vrtiću.

Iz KUD-a Dučec zahvaljuju se Osnovnoj školi Vukovina – područna škola Mraclin na odličnoj suradnji i ove godine, učiteljicama koje su pripremile program – Kati Jolić, Branki Puškarić, Marini Novosel i Vlasti Šunko te ravnatelju Damiru Bediću. Zahvaljuju se i Dječjem vrtiću Velika Gorica, podružnica Mraclin, ravnateljici vrtića Ireni Kozmić te tetama Tajani Ivanac, Karolini Jančić i Meliti Sučić koje su pripremile program te uredile dvoranu Društvenog doma.

Facebook komentari