Društvo žena „Anđela Lovreković“ u utorak, 5. prosinca 2018. u Društvenom domu u Mraclinu ugostilo je učenike iz škole „Nikola Hribar“ iz Velike Gorice, te njihove goste iz Italije i Makedonije, u sklopu projekta Erasmus + “Naša kultura – europska baština”. „Anđele“ su se u ovaj projekt uključile još početkom listopada, kada je rađen prikaz pečenja kruha u krušnoj peći, te je tako nastao jedan kratki dokumentarni film.

Ovaj puta, predsjednica društva Vesna Tafra, napravila je radionicu izrade mraclinskih štrukla s tropom, u kojoj su naročito uživali gosti iz Italije i Makedonije. Zajedno sa Anom Galeković, koja odlično govori talijanski, pozdravila je male goste i ispričala kratku priču o povijesti Mraclina, dok je u pripremi hrane za naše goste sudjelovala i gospođa Jana Wurm, također jedna od „Anđela“.  

„Anđele“ su svoje male goste i njihove profesore počastile štruklima, tako da su mogli kušati taj turopoljski specijalitet.  

– Drago nam je da smo mogle sudjelovati u ovom projektu, te na taj način promovirati naš Mraclin. Snimljeno je puno materijala, te je napravljen jedan kratki dokumentarni film o kukuruznom kruhu. Zahvaljujemo obitelji Jasne i Zlatka Kovačića, koji su nam omogućili da na Drevovom gruntu ispričamo ovu lijepu priču. – rekla je predsjednica Društva žena.

Facebook komentari