Turopoljskom himnom u izvedbi Ženskog vokalnog sastava Dučeca započela je sinoć na Zgradi proslava 20. rođendana Olimpa, časopisa Hrvatskog olimpijskog odbora. Predsjednik Nogometnog kluba Mraclin, organizatora ovog jubileja, Goran Vukašinec potom je pozdravio ugledne goste, posebice uredništvo i suradnike časopisa Olimp, na čelu sa glavnim urednikom Antom Drpićem, te čelnike i dužnosnike Hrvatskog olimpijskog odbora predvođene Zlatkom Matešom, predsjednikom, i Josipom Čopom, glavnim tajnikom. U ime grada Velike Gorice pozdrave je uputio dogradonačelnik Ervin Kolarec, istaknuvši brz i uspješan razvoj sporta i sportske infrastrukture u gradu, te pohvalivši živ sportski i kulturni život Mraclina, a nazočnima se kratkim pozdravnim govorom obratio i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Tihomir Hubak.

Nakon kratke prezentacije Mraclina, koju je s organizatorima pripremio Josip Kos, na red su došli slavljenici. Ante Drpić podsjetio se proteklih dvadeset godina, zahvalio suradnicima i HOO-u na suradnji i potpori, istaknuvši da je Olimp u profesionalnom i  sadržajnom smislu dosegao doista elitne visine, što ne čudi uzme li se u obzir da u časopisu surađuje četvero doktora znanosti, književnici i vrhunski fotografi i grafičari. Ujedno je glavni urednik podsjetio na veze Olimpa s Turopoljem i Mraclinom. Potom su se kraćim riječima zahvale uredništvu i NK Mraclinu obratili čelnici HOO-a – predsjednik Mateša i glavni tajnik, ujedno i uvodničar Olimpa, Čop. Nakon razmjene prigodnih poklona, svima nazočnima podijeljen je obljetnički broj Olimpa, a nakon još jednog glazbenog broja naših vokalistica predsjednik Vukašinec pozvao je na “milenijsko” fotografiranje s podmladkom kluba, te na domjenak u Društveni dom.


A domjenak je bio onakav kakav Mraclin priredi kad se slože male i velike ruke njegovih društava – jednom riječju olimpijski. Dučec i Društvo žena, naše Anđele, pomogli su nogometašima da ničega ne fali, a sudeći po reakcijama gostiju u tome su potpuno uspjeli. Osobito je ugodno bilo sinoć u Mraclinu sresti raspoložene doajene našeg olimpizma i sportskoga novinarstva – Slavka Podgorelca, prvoga tajnika HOO-a, Radišu Mladenovića, barda naše sportske fotografije, dr. Marinka Šiška, idejnog tvorca Olimpa, sportske legende poput Vjekoslava Šafranića i Željka Grabušića, predsjednika goričkoga gradskog Vijeća Nevena Karasa i mnoge druge koji su zajedno s domaćinima uživali u blagodatima turopoljske kuhinje – kotlovina i štrukli – i atmosferi za koju se pobrinula kombinirana postava Alibija i Lajbeka. Ukratko – rođendanska fešta za sjećanje i slavljenicima i gostima i domaćima. 

Fotografije: Vitomir Štuban