Pobjednici ┼átenkovog memorijala 2003. Na slici su: Mladen ┼átuban, Tomislav Vineti─ç, Ivan Dandi─ç, Kre┼íimir Maru┼íi─ç, Ivica Ku┼ían, Marijan Vineti─ç, Damir Cvetko, Danijel Vineti─çÔÇŽ dolje ─Źu─Źe ┼Żeljko ┼áimun, Dinko Livada, Ivan Brozin─Źevi─ç, Darko Bali─ç, Danijel Zgodi─ç, Dra┼żen Dandi─ç, Bruno Kos, Vinko Lima Galekovi─ç.
Foto arhiva: Vitomir ŠTUBAN

Skice iz povijesti Nogometnog kluba Mraclin

U velja─Źi 2003. godine u Dru┼ítvenom domu Mraclin pred vi┼íe od 150 ─Źlanova i uzvanika odr┼żana je 71. redovna izvje┼ítajna Skup┼ítina kluba. Skup┼ítina je dala potporu radu i potvrdila kvalitetno ozra─Źje i status kojeg klub u┼żiva u ┼íportu Velike Gorice.

Po─Źetkom velja─Źe zapo─Źele su i pripreme za nastavak natjecateljske sezone 2002./2003., a u kojoj smo nakon Vinogradara za protivnike u borbi za plasman u rang vi┼íe imali jedino i samo susjedne nogometa┼íe Poleta. Na prvoj prozivci trenera ┼Żeljka Domitrovi─ça bili su Igor Krpa─Źi─ç, Ivan Brozin─Źevi─ç, Danijel Zgodi─ç, Ivan Dandi─ç, Marko Kova─Źi─ç, Bruno Kos, Tomislav Gotal, Dalibor Mazulovi─ç, Sanjin Weinacht, Mate Mami─ç, Damir ─ćopi─ç, Dinko Livada, Senad Ahmetovi─ç, Damir Cvetko i Dra┼żen Dandi─ç.

Kako se u prvom dijelu sezone izgubilo na derbiju u Bu┼íevcu, te neo─Źekivano i u Me┼ítrici, nade za prvim mjestom relativno brzo nestaju. U travnju novi je trener Dra┼żen ─îur─Źi─ç, a u derbiju u Grabi Mraclin-Polet 1:0. Sezona je zavr┼íena na drugom mjestu; iz 22 utakmice 19 pobjeda, 1 nerije┼íena i 2 poraza, osvojeno 58 bodova uz gol-razliku 115:16.

Nogometni klub Mraclin organizira 14. lipnja 2003.godine u parku kod Zgrade veliki koncert Borisa Novkovi─ça, dan prije Vidovskog pro┼ítenja. Okupilo se oko 1000 ljudi, najve─çe zasluge za odr┼żavanje pripadaju tajniku Mladenu ┼átubanu.

Nakon 1988. godine u srpnju 2003. godine Nogometni klub Mraclin opet osvaja presti┼żni ┼átenkov memorijal. Najbolji igra─Ź turnira je Dra┼żen Dandi─ç, a strijelac Danijel Mui─ç. V Kurilovcu na terasi, ┼żedni: Bruno Kos, Bruno Kumic, ┼Żeljko ┼áimun, Mario Le┼íkovi─ç, Ivan Dandi─ç, Marko Kova─Źi─ç, Ivica Ku┼ían, Danijel Vineti─çÔÇŽ

Sezona2003./2004. ponudila je Nogometni klub Lukavec kao najve─çeg protivnika u borbi za plasman u rang vi┼íe. Ve─ç 9. studenog uslijedio je derbi u Lukavcu. ‘Pokopao’ nas je na┼í budu─çi igra─Ź Igor Ambro┼í, zavr┼íilo je 3:2 za Lukavec. Klubu su kao prinove pristupili Branimir Grilec, Stjepan Trputec, Josip Grilec, Dra┼żen Ben─Źi─ç i Kristijan Dragi┼íi─ç.

8. studenog proradila je web stranica Nogometnog kluba Mraclin. Idejni za─Źetnik i pokreta─Ź weba je tajnik kluba Mladen ┼átuban.

18. studenog na sastanku Uprave Nogometnog kluba Mraclin za novog je trenera promoviran legendarni velikogori─Źki nogometa┼í i trener Silvio Kranjac.

Krajem godine Bistro Calypso bio je popri┼íte Bo┼żi─çnog domjenka Nogometnog kluba Mraclin.