Završnica Vidovih dana prepustila je pozornicu Društvenoga doma pjesmi i plesu. Petak je bio posvećen vokalnim sastavima pa je tako mraclinska publika imala prilike pozdraviti vrlo kvalitetne gostujuće programe iz Siska, Lomnice i Gorice, a svoj su prilog dale i Dučecove snage – Ženska vokalna skupina pod vodstvom Antuna Kotteka uz podršku Tamburaškog sastava. Goričke Jane su nas podsjetile zašto se iz svijeta vraćaju s najvećim priznanjima (u čemu ponešto zasluga imaju i mraclinski članovi pratećih Jankića), KUD Nova zora iz Donje Lomnice predstavio se u punoj formi koju ove godine demonstrira na županijskim pozornicama, a sisačke Kolapjanke podsjetile su na svoju vrijednu priredbu u sisačkom Starom gradu. Naime, baš tamo, na sisačkim klapskim okupljanjima, prije nekoliko se godina začela ideja o gostovanju klapa u Mraclinu, što je bio završni poticaj za formiranje Ženske skupine Dučeca. Publika je sa zahvalnošću ispratila program sastavljen što od zahtjevnijih, što od popularnijih točaka, uključujući i završnu zajedničku izvedbu svih skupina. Žalimo samo što su zbog bolesti otpali sve bolji Vokalisti sv. Josipa, ali njihova stalna pozornica je ionako župa Navještenja BDM, gdje ih se uvijek može poslušati.


Završni nedjeljni koncert također je imao svoje goste: bili su to naši turopoljski susjedi iz Šiljakovine i Lukavca. Program je uvodnom rječju otvorio predsjednik Dučeca g. Matija Kos, zahvalivši sponzorima i suorganizatorima XIV. Vidovih dana,  a pozdravnu riječ izvođačima, publici te zamjeniku gradonačelnika g. Krešimiru Ačkaru, uputio je predsjednik mraclinskog Mjesnog odbora g. Tihomir Hubak. Otvorenje koncerta pripalo je budućnosti Dučeca, tamburaškom pomladku KUD-a, koje su uvježbali Željko Kravarščan Studo, voditelj mraclinskih tamburaša, i Matija Galeković Ben. Radi se o djeci u dobi od 9 godina pa do mlađih tinejđera. Potom smo pozdravili najmlađu skupinu Dučeca, djecu u dobi od 3 do 6 godina, čiju je simpatičnu produkciju uvježbala voditeljica Doriana Crnić Vlahovac. Mlađa i srednja skupina Društva plešu pod vodstvom Dejana Pilatuša, a izvode pjesme i plesove iz svih krajeva Hrvatska. Srednja folklorna skupina bila je već i na nekoliko inozemnih putovanja, a ove godine zajedno sa prvom skupinom sprema se na kratku turneju po Italiji. 

Folklorni ansambl Šiljakovina predstavio se pjesmom i plesom Vukomeričkih gorica, a lukavečki KUD Stari grad nastupio je s međimurskim programom. Potom su pozornicu ponovo preuzele Dučecove snage: veteranska skupina, koja djeluje pod vodstvom Nenada Breke, izvela je starobosansko glamočko kolo, a “seniorska” ekipa, tamburaši i vokalna skupina, izveli su turopoljske točke, zaključivši program, a time i Vidove dane, pjesmom Baš usred našeg sela. 

Mraclinska publika, kao i nazočni gosti, već su prije početka nedjeljnog programa ispunili Dom, a ni nakon završetka koncerta nikome se nije žurilo kući: ni gostima, ni domaćinima. Jedinstveno vidovsko ozračje – a sljedeće proščenje stiže nam tek za godinu dana! – zadržalo je na okupu velik dio publike i izvođača pa su uz gulaš i domaće kolače, pjesma i ples nastavljeni do noćnih sati, kad nam je, očitim zagovorom sv. Vida, napokon stiglo i zasluženo osvježenje.