Podijeli
Foto: Vitomir Štuban

Nakon što nas je tijekom cijelog siječnja pratio „proljetni ugođaj“, početak veljače donio je osjetne promjene i snježni pokrivač u turopoljskoj ravnici. Na bijeloj Grabi po prvi puta ove godine, 3. veljače, krenule su pripreme Mraclina za nastavak proljetnog dijela prvenstva. Trener Vlado Horvat i predsjednik kluba Goran Vukašinec dočekali su igrače u klupskim prostorijama u kojima su odradili radni sastanak, da bi poslije na na terenu pokrivenom snijegom odradili prvi ovogodišnji trening. Zbog osobnih obveza ili zdravstvenog stanja na prvoj prozivci nisu su odazvali svi na koje računaju.

– Već idući dan nakon prvog okupljanja očekuje nas utakmica protiv Studentskog grada u Zagrebu, prvi tjedan treniramo svaki dan, u petak 9. veljače idemo u Metković, nešto kao “teambuilding” na tri dana, gdje ćemo odigrati jednu utakmicu protiv Neretve. Poslije povratka nastavljamo sistemom: tri dana trening, dan odmora. Imamo dogovorenu utakmicu protiv Poleta 18. veljače, slijedi prva utakmica Kupa NSVG protiv Turopoljca u Kučama 25. veljače, gdje bi – ako prođemo – trebali tjedan dana kasnije odraditi još jedno kolo Kupa što bi bila generalka. Ako ne prođemo protivnika ćemo naći u hodu – pojasnio je trener Vlado Horvat plan priprema.

– Igrački kadar je ostao isti, napustio nas je jedino mladi Vladimir Galeković, a što je najvažnije okosnica naše momčadi je na okupu. Za sada još nemamo nikog novog iako imamo u planu pojačanja. Nećemo gomilati igrače, uvjet je da to budu dva kvalitetna igrača koji će se znati prilagoditi i pomoći nam – objasnio je mraclinski strateg kako vidi momčad za proljeće.

– Cilj nam nisu bombastične izjave, kako napadamo vrh i slično, naravno da želimo biti što bliže gornjem dijelu tablice. Želja mi je nastaviti sa onim rezultatima s kraja jesenskog dijela, baš kako i mojih igrača koji se zdušno zalažu za što bolje pripreme, pa kako bude – realno i bez emocija sagledava stanje uoči pripremnog razdoblja šef struke kluba sa mraclinske Grabe Vlado Horvat.

Predsjednik kluba Goran Vukašinec više je nego zadovoljan što je situacija daleko bolja nego na početku prvenstva.

– Vjerujemo u trenera i igrače, atmosfera je odlična i mogu reći da već dugo nije bila opuštenija. Želim naglasiti da s trenerom Vladom Horvatom imamo dugoročnije planove, početi stvarati momčad koja će već iduće sezone napasti vrh i ostvariti povratak u Jedinstvenu županijsku ligu, gdje nam je realno mjesto prema infrastrukturi kakvu imamo.

Na kraju spomenimo igrački kadar Mraclina koji će braniti boje kluba na proljeće: Sony Boy Dražić, Matej Čičak, Josip Jurić, Luka Kapović, Anđelko Domitrović, Josip Domitrović, Juraj Cvetnić, Filip Onić, Mario Kos, Mislav Starčević, Ivan Đurašin, Josip Dolibašić, David Bobesić, Robert Petravić, Tomislav Jakovljević, Dean Rus, Marko Ćevid, Mislav Kožić. Svakako da popis nije zaključen, prijelazni rok traje do kraja veljače, trener Horvat i predsjednik Vukašinec zasigurno imaju još ponekog aduta u rukavu.

Foto: Vitomir Štuban

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here