Podijeli

Prosinac je prepun raznih događanja, pa tako i naše Kulturno umjetničko društvo Dučec ima pune ruke posla.

Od 8. do 10. prosinca 2017. u Hrvatskoj se održavao Regionalni seminar učitelja dopunske nastave na albanskom jeziku iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Njemačke, Italije i Grčke. Otvoren je 8. prosinca u hotelu Phoenix u Starom Čiču, a održao se pod pokroviteljstvom saborske zastupnice Ermine Lekaj Prljaskaj, a u organizaciji Ministarstva dijaspore Republike Kosova, Savjeta albanskih učitelja u Hrvatskoj, Unije Albanaca u Hrvatskoj, Vijeća albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije. Na poziv gospođe Melite Orešković, učiteljice albanskog jezika u OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici, srednja skupina KUD-a Dučec pridonijela je ovom događanju koreografijama Prigorja i Turopolja te tamburaškim intermezzom.

Na poziv udruge „Vukovina u srcu“, vokalna i tamburaška skupina KUD-a „Dučec“, sinoć je – u prigodi paljenja druge adventske svijeće – nastupala u Vukovini. Mraclinci su otpjevali nekoliko prigodnih pjesama, a u pjevanju su im se pridružili i mnogobrojni srdačni Vukovinci. Poslije nastupa upriličeno je druženje s domaćinima, uz kuhano vino, kolače i druge, nepcu ugodne delicije. Članovi Dučeca zahvaljuju se na pozivu i lijepom druženju.

U utorak 12. prosinca Društvo sudjeluje na otvorenju izložbe učeničkih radova pod nazivom „Slovarica moga kraja – Turopolje“. Izložbu organizira Osnovna škola Nikole Hribara, a održati će se u Pučkom otvorenom učilištu.

Kao što smo već najavili, ove nedjelje 17. prosinca u Mraclin dolazi kazališna predstava „Vol i magarac“ u izvedbi kazališa Oberon i Adam scene. „Ova božićna priča opisuje događaje u ‘Svetoj noći’ iz drugog ugla, kroz naivne oči dva stvorenja koja nemaju pojma o politici ili religiji. Razmišljaju u jednostavnim kategorijama kao što su ‘gladno, hladno, ugodno, spavati…’ i kroz takav pogled raskrinkavaju mnoge greške koje ljudi čine…“ (Norbert Ebel, autor predstave). Predstava počinje u 19 sati u Društvenom domu. Ulaz za odrasle je 20,00 kn, dok je za djecu 10,00 kn.

U subotu 23. prosinca Dučec će sudjelovati na Adventu u Mraclinu, u organizaciji Društva žena Anđela Lovreković. U ugodnoj atmosferi, u Parku Tomislava Hrkovca, izvesti će nekoliko prigodnih božićnih pjesama.

27. prosinca održava se tradicionalni koncert „Božić u Gorici“ na kojem će se Dučec predstaviti jednom božićnom pjesmom. Koncert počinje u 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani. U petak 29. prosinca održati će se veliki božićni koncert u Društvenom domu u Mraclinu s početkom u 20 sati.

Podržite članove našeg kulturno-umjetničkog društva u njihovom aktivnostima.

Foto: Vesna Tafra, Matija Kos, www.nacionalnemanjine.hr, Vukovina u srcu

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here