Foto: Vitomir Štuban

Mraclin je, kako kaže tekst na portalu VGdanas, na jednu večer postao centar našeg olimpizma. Atmosfera koju su domaći i gosti stvorili prilikom obilježavanja 20. obljetnice Olimpa, časopisa Hrvatskog olimpijskog odbora, doista je ostala u sjećanju svih sudionika jubileja koji je prošlog utorka obilježen na mraclinskoj Zgradi. Stoga organizatori – Nogometni klub Mraclin, u suradnji s KUD-om Dučec i Društvom žena “Anđela Lovreković” – sa zadovoljstvom primaju poruke zahvale koje stižu iz redakcije Olimpa te iz HOO-a, krovne udruge hrvatskog sporta, kao i iz Zagrebačkog sportskog saveza. Glavni urednik Olimpa, g. Ante Drpić u svojoj poruci ističe:

– Moje oduševljenje prijateljskom atmosferom, ljubaznošću i gostoprimstvom kojim smo dočekani u Mraclinu dijele i svi ostali članovi uredništva kao i čelnici HOO-a koji su se na licu mjesta mogli uvjeriti u snagu “lokalnog sporta” koji je oko jedne ideje okupio sve važnije čimbenike gospodarskog i društvenog života u mjestu. Posebno smo zahvalni što ste nas upoznali sa bogatom, povijesnom, kulturnom i sportskom tradicijom mjesta u “predgrađu Zagreba” u kojem mnogi od nas, do našeg druženja, nikada nismo bili.

Iz Zagrebačkog sportskog saveza zahvaljuju sljedećim riječima:

– Svečanost obilježavanja 20. obljetnice u Mraclinu bio je jedan od onih događaja koji se pamte cijeli život. Mraclinsko gostoprimstvo, divni i radišni ljudi – čuvari kulture, tradicije i temeljnih vrijednosti hrvatskog čovjeka – osjećali su se u svakom trenutku i nitko nije ostao ravnodušan. Cure su pjevale, plesale, oblijetale oko stolova s domaćim turopoljskim delicijama… Svečanost je zabilježena i na portalu HOO-a, a svi koji nisu došli do svoga primjerka rođendanskog broja Olimpa mogu ga prelistati u internetskome izdanju.

Foto: Vitomir Štuban