Ovaj je vikend u Mraclinu društveni životi bio ispunjen do vrha. Počeli smo u petak godišnjom skupštinom Podružnice umirovljenika, u nazočnosti preko 150 ljudi koje smo dočekali otvorena srca, dali sve od sebe da bi se u našoj sredini osjećali lijepo i da bi svojim kućama ponijeli lijepe dojmove. Mislim da smo uspjeli u tome.

U subotu je godišnju skupštinu održalo naše KUD “Dučec”, na kojoj smo se oprostili od dugogodišnjeg predsjednika Vjekoslava Kovačića. Kormilo društva preuzeo je Matija Kos, dijete Dučeca, s najboljim referencama za pravog čovjeka na pravom mjestu. Mlad, obrazovan, duša, dijete kakvo bi poželjela imati svaka majka! Govorom u kojem je predstavio sebe, a istovremeno se dirljivim riječima oprostio i od našeg dosadašnjeg predsjednika, izazvao je buru emocija u cijeloj sali. Ponos, divljenje, nemam riječi kojima bih opisala taj osjećaj koji sam i sama doživjela.

Jučer smo se pak, na žalost, oprostili od našeg Petra Balasa, vrijednog čovjeka, dijete iz Dječje kolonije Mraclin koje je odgojeno i odraslo u Mraclinu, u kojem se oženio, kojeg smo voljeli svi kao našeg “domaćeg”, koji je bio naš rod, baš kao da mu mraclinski korijeni sežu stotinama godina unatrag, vjeran NK Mraclinu do samoga kraja svojega životnoga puta. I te kako je ostavio traga za sobom. Dirljivim govorom u ime Kluba, od njega se je oprostio predsjednik Goran Vukašinec, također mlad čovjek, i opet ponos.

Mraclin je mala sredina. U njemu su stasali mladi, pošteni ljudi, koji su došli u životnu dob da preuzmu vođenje naših društava. Stara su to društva, stogodišnjaci, ali zahvaljujući ovakvoj mladosti, živjeti će i dalje. Matija Kos i Goran Vukašinec, ovaj ste vikend ispunili moje srce neopisivim ponosom. Hvala vam na tome!