Požega – Tradicionalni 44. festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2018.“ održan je u petak 11. svibnja u Kaptolu pokraj Požege, a na njemu je nastupilo i naš Tamburaški sastav “Lajbeki”. Na festivalu je izvedeno 18 novih pjesama u izvođenju tamburaških sastava i solista. Organizator je bila općina Kaptol u suradnji sa Udrugom za glazbu „Pan press“ iz Požege, a pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije. Spomenimo da je festival pratilo nekoliko stotina gledatelja.

Odlukom stručnog žirija prvu nagradu – a to je (uz novčani iznos) snimanje video–spota i nastup na požeškom „Aurea festu“, odnosno „Zlatnim žicama Slavonije“ – osvojili su naši “Lajbeki” s pjesmom „Noćas ti dolazim u snove“, koju je na tekst Đurđe Habel uglazbio Matija Kos Kunc, a aranžirao Krunoslav Dražić.

Drugo mjesto osvojio je TS Tkanica iz Nove Gradiške sa skladbom „Jedna runda“ Gorana Ivanovića Laca, a treće Happiness iz Karlovca i pjesma “Pozdravi mi Slavoniju”, koju je na tekst Pere Picukarića skladao Vlado Smiljanić. Veselu slavljeničku atmosferu, kao odjek festivala, “Lajbeki” su do ranih jutarnjih sati nastavili u društvu visokih uzvanika i požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševićeva, a tijekom dopodneva na središnjem požeškom Trgu sv. Trojstva.

Kako piše požeški portal, mladi tamburaši „Lajbeki“ iz Velike Gorice u Požegi su slavlje prenijeli i na goste poznatog požeškog kafića „Boba“ gdje su svirali i pjevali. S njima je bila i pjesnikinja Đurđa Habel iz Zagreba, jedna od zaslužnih za ovaj uspjeh. Osim toga provozali su se gradskom kočijom zajedno sa fijakeristom Antunom Bellom iz Pleternice, a tijekom vožnje, kružeći oko središnjeg parkirališta, „Lajbeki“ su na kočiji sa zapregom svirali i pjevali brojne slavonske, ali i turopoljske pjesme. Mnogi su pomislili da su oni pravi Slavonci sa tamburama, ali su pokazali da su i Turopoljci odlični tamburaši.

Od srca čestitke “Lajbekima” na velikom uspjehu, ali i promoviranju Mraclina, Turopolja i Velike Gorice. Želimo im puno sreće na „Zlatni žicama Slavonije“ u rujnu! Bravo dečki!

Foto: www.pozega.eu