Podijeli
Foto: Vlado Vinetić

Sinoć je Mraclin u okviru Dučecovih spelancija po drugi puta ove godine bio prava metropola klapske pjesme. Nastup novovinodolske klape Vinčace, vodećeg hrvatskog sastava posljednjih godina, te zagrebačke klape Grdelin, privukao je u Društveni dom brojnu publiku iz Mraclina, Turopolja i Zagreba, a prava klapska atmosfera prelila se nakon službenog dijela programa u prostor tvrtke Kova gdje su se izvođačima pridružili i tamburaši KUD-a Dučec (posljedice se još utvrđuju).

Koncert je započeo tradicionalnim napjevima, a treba napomenuti da Grdelini nose svoje omiške trofeje upravo u toj zahtjevnoj disciplini klapske glazbe, nastavio se poznatijim klapskim standardima, da bi pri kraju koncerta obje klape zajedno izvele neke od najpopularnijih naslova tako da je koncert završio zajedničkim nastupom klapa i raspoložene publike.

Po završetku izvođači i publika preselili su u prostore tvrtke Kova da se uz Grofov švedski stol okrijepe za nastavak programa, koji se protegnuo u sitne sate, a u kojem su se klapski i tamburaški evergrini izmjenjivali na radost nazočnih Mraclinaca i gostiju. Našim dragim izvođačima zahvaljujemo na tome što su nam u ovu maglenu večer donijeli dašak ljeta i Mediterana, klapi Vinčace želimo sretan put u Argentinu, a sve ljubitelje klapske glazbe podsjećamo da je već u petak 10. o.m. u Lisinskom tradicionalni nastup omiških laureata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here