Dva snažna reaktora bila su zadužena za predprazničko raspoloženje na Jančetovom gruntu ove subote: Zlatko Galeković Kiki na kotlu sa šljivama i Nikica Vezmarović na kotlu s kruškama, palili su rakiju pred radoznalom publikom koja je pristizala od Buševca do Zagreba, te je KUD Dučec time zatvorio prvu godinu Dučecovih spelancija. I prije smo znali da je voće zdravo, ali nakon što ga majstori još malo dorade nije čudo da si gosti rado ponesu koju flašicu i za doma.

Naš pouzdani suradnik iz Kostanjevca Boro Gecan pripremio je gulaš, a vrijedne članice vokalne skupine dale su si truda i donijele specijalitete iz vlastite radinosti, Željko Križanić neumorno je topio čvarke, a podmladak Dučeca, uz uobičajeni logistički doprinos, stigao je biti i predgrupa za Dobre duše, koje su – kao i lanjske godine – svirkom dočekale prvi sumrak. Veselilo nas je vidjeti i Dragu Štubana Metalca koji je, usprkos zdravstvenom stanju, zahvaljujući trudu Mladena Štubana uživao na jesenjem suncu okružen svojim Mraclincima.

Zahvaljujemo i sponzorima: Zagrebačkoj županiji, Gradu Velika Gorica i Turističkoj zajednici Velike Gorice, zastupljenima po predsjedniku Gradskog Vijeća Nevenu Karasu i gđi Miladi Mesarić, te firmi Kova d.o.o. i nadamo se uspješnoj suradnji i u drugoj godini Spelancija. Ujedno svim čitateljima naših stranica želimo sretan Dan neovisnosti.

(Foto: Vesna Tafra, Vlado Vinetić, Ratko Cvetnić)