Nakon ljetne stanke Kulturno umjetničko društvo „Dučec“ prošloga je tjedna krenulo sa svojim redovnim aktivnostima. Srednja skupina Društva i tamburaši sudjeluju od 8. do 10. rujna na Međunarodnom folklornom festivalu u Sloveniji „Od Celja do Žalca“. Ovo je ujedno prvo inozemno putovanje srednje skupine.

Sredinom listopada KUD „Dučec“ gostuje kod prijateljskog Društva – KUD-a „Ilinden“ u Bitoli. Posjetiti će Bitolu, Ohrid i Skopje te održati nekoliko koncerata. Uprava Društva najavljuje i sljedeće Dučecove spelancije – prikaz običaja paljenja rakije, koji će se održati 7. listopada na Jančetovom gruntu. U studenom „Dučec“ nastavlja i sa projektom sadnje drveća u Mraclinu. Mraclin će dobiti novi drvored na potezu od Penezića do Obreži.

Najavljujemo i osnivanje nove dječje tamburaške skupine u proljeće 2018. godine. Zbog profesionalnih obaveza našeg tamburaškog voditelja, Uprava nije u mogućnosti započeti rad s novom skupinom u ovom dijelu sezone.
Ovo su ukratko aktivnosti koje nam slijede, a o svemu ćemo vas redovito obavještavati.

Uprava Dučeca poziva i sve roditelje, djecu, mlade i starije da se priključe nekoj od skupina. Upisati se možete dolaskom na bilo koju probu u slijedećim terminima, od 5. rujna 2017.
dječja folklorna skupina za djecu od 3 do 7 godina, voditeljica Doriana Crnić Vlahovac – utorkom i četvrtkom u 18,30 sati
srednja folklorna skupina za djecu od 7 do 14 godina, voditelj Dejan Pilatuš – utorkom i četvrtkom u 20,00 sati
starija folklorna skupina, od 15 godina nadalje, voditelj Dejan Pilatuš, utorkom i četvrtkom u 21,00 sati
tamburaška skupina, voditelj Željko Kravaraščan Studo – utorkom i četvrtkom od 20,00 sati
ženska tamburaška skupina, voditelj Željko Kravaščan Studo – ponedjeljkom ili petkom od 20,30 sati
vokalna skupina, voditelj Antun Kottek – srijedom od 20,00 sati

Za sve dodatne informacije vezane uz upise možete se obratiti tajniku Matiji Kosu na broj +38591 5472355 ili e-mail kuducec.mraclin@gmail.com